Magia Există 2022

1 Decembrie - Ziua Târgurilor de Crăciun

De Ziua Națională ne sărbătorim țara, dar și Țara Minunilor de iarnă. La Magic FM este Ziua Târgurilor de Crăciun. Practic, Magia Crăciunului își deschide acum sediu, în România, și peste tot în lume.

E timpul să descoperi cele mai vesele sătuce și târguri pe care ți le poți imagina. Aici, simți că, într-adevăr, Crăciunul e după colț. Sau în căsuțele și atelierele “elfilor” pricepuți și harnici. De azi, poţi porni cu cineva de mână în căutarea unor cadouri-unicat, create de artizani locali, meșteșugari, cofetari, bijutieri. Creații care l-ar face mândru și pe Moșul. De la ciorapi de lână împletiți ca de bunica, la design modern.

În Bucureşti, poţi vizita West Side Christmas Market, “cel mai magic târg de Crăciun”, învăluit de magia Untold. Te întâmpină aici Elfi, Chef, maestru în dulcegării, Cookie, şefa şefelor, iar Radioul lui Moş Crăciun te va însoţi pe toată perioada târgului.

Târgul de Crăciun de la Sibiu, cel mai așteptat eveniment de iarnă din oraş, a început deja din luna noiembrie, iar zona central a oraşului este plină de atracţii, concerte şi evenimente. În Piaţa Mare, te aşteaptă patinoarul în aer liber, un parc de distracţii pentru copii, trenuleţul turistic, roata panoramică, locuri speciale pentru a imortaliza momentele frumoase şi Atelierul lui Moş Crăciun.

Dacă vrei să porneşti mai departe, te poţi îndrepta spre unul dintre târgurile renumite din Europa. Viena, Strasbourgh sau Frankfurt sunt destinaţiile perfecte pentru această perioadă a anului. De fapt, toate marile oraşe europene sunt în haine de sărbătoare şi organizează târguri de Crăciun.

Wiener Christkindlmarkt, amplasat în faţa primăriei din Viena, te aşteaptă cu un patinoar, peste 150 de căsuţe ca în poveşti, pline de dulciuri, dar şi cu celebrul copac al inimilor, unul dintre cele mai căutate locuri unde turiștii își fac fotografii.

La Strasbourg este organizat unul dintre cele mai vechi târguri de Crăciun din Europa, primul având loc în anul 1570. Bradul imens, împodobit cu mii de luminiţe este principala sa atracţie, la care se adaugă preparatele tradiţionale sau darurile minunate.

La Budapesta sunt organizate Târgul de Crăciun din Bazilica Sfântul Ștefan și Târgul de Crăciun din Vorosmarty, iar în centrul oraşului se va simţi mirosul de langoşi şi alte bunătăţi specifice Crăciunului.

În Piazza Santa Croce din Florența are loc unul dintre cele mai frumoase tâtguri de Crăciun, iar o vizită în acest oraş superb îţi va umple inima de bucurie.

Praga este un alt oraş recunoscut prentru târgurile minunate de Crăciun pe care le organizează în Centrul Vechi şi în Piața Wenceslas. Sunt pline de produse artizanale, iar preparatele tradiţionale te vor ispiti la fiecare pas.