Magic News

„Capra Cu Trei Iezi”, ecranizată într-o adaptare horror, cu Maia Morgenstern şi Marius Bodochi

Bazat pe unul dintre cele mai cunoscute basme populare românești ale lui Ion Creangă, filmul „Capra Cu Trei Iezi” este un horror care își propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei povești de adormit copiii și să trateze publicul cu o perspectivă diferită. Mai exact, despre cum arată tragedia, dincolo de cântecele fericite și personajele îndrăgite.

Retrasă de lume, în România rurală din secolul al XIX-lea, o văduvă și mamă a trei copii trebuie să apere ce a mai rămas din familia ei, cu orice preț, de un vechi prieten de familie, devenit dușman.

Regizat de Victor Canache, care debutează astfel în lungmetraj, „Capra Cu Trei Iezi” va fi difuzat în cinematografele din toată ţara în luna octombrie. El a regizat în 2019 un scurtmetraj cu acelaşi nume. Este cunoscut publicului şi ca actor, din producţii precum „Luca” (r. Horaţiu Mălăele).

Producția, distribuită de Transilvania Film, a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în iunie 2022. Astfel, Maia Morgenstern şi Marius Bodochi sunt în rolurile principale în noul thriller-horror ce sapă în psihologia umană şi readuce în actualitate, sub o altă optică, o poveste extrem de populară.

Maia Morgenstern interpretează rolul unei mame dispuse să-şi apere copiii cu orice preţ. Văduvă şi izolată într-un sat de munte, realizează că un prieten vechi de familie (Marius Bodochi), le vrea răul ei şi celor trei copii. Rolurile copiilor, victimele „lupului mare şi rău”, sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.

Continuarea AICI