Magic News

Queen a lansat “Face It Alone”, “o mică bijuterie a lui Freddie Mercury”

Formaţia Queen a lansat la BBC Radio 2 “Face It Alone”, o melode inedită cântată de Freddie Mercury şi înregistrată în 1988.

Cântecul ar fi trebuit să apară pe albumul “The Miracle”, lansat în 1989, iar acum această melodie “pierdută” va face parte de pe o reeditare a albumului, pe care se vor regăsi alte şase premiere, dintre care patru cu vocea lui Freddie Mercury.

"Am găsit o mică bijuterie a lui Freddie pe care într-un fel am uitat-o", a declarat bateristul Roger Taylor la microfonul BBC Radio 2. "De fapt, este o adevărată descoperire. Face parte din înregistrările pentru The Miracle şi cred că va fi lansată în septembrie", a mai spus el.


La momentul lansării sale, albumul “The Miracle” conţinea doar 10 piese, 5 pe partea A, inclusiv hitul "I Want It All", şi 5 pe partea B, deşi trupa înregistrase 30 de piese. "The Miracle" este penultimul album de studio al lui Queen, înainte de "Innuendo" în 1991 şi "Made in Heaven" în 1995.

Cântecul "Face It Alone" a fost "cumva ascuns", a explicat chitaristul Brian May. "Ne-am uitat la el de câteva ori şi am spus: "Oh, nu, nu putem salva asta cu adevărat". Putem face asta şi asta. Este ca şi cum am pune bucăţile la loc. Dar este frumos, este o lucrare emoţionantă".

Freddie Mercury aflase că are SIDA şi avea să moară în noiembrie 1991.