Magic News

Alexandru Arşinel a murit la 83 de ani. Momente de neuitat cu Arşinel şi Stela Popescu - VIDEO

Alexandru Arşinel a murit la vârsta de 83 de ani, după ce a avut mai multe probleme de sănătate în ultima vreme.

„În această seară, marele actor Alexandru Arșinel, s-a stins din viață în urma unei lungi suferințe. Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București și de o săptămână se afla în secția de Terapie Intensivă. Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București transmite condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească”, a transmis Spitalul Universitar.

Alexandru Arşinel a jucat întreaga carieră, din 1978, pe scena Teatrului „Constantin Tănase”, a apărut în 30 de filme şi numeroase emisiuni de televiziune.

În anul 1978, a început să joace împreună cu Stela Popescu, în spectacolele Teatrului „Tănase” de la Grădina Boema, pe savuroasele texte ale lui Mihai Maximilian. Cei doi aveau să formeze unul dintre cele mai îndrăgite cupluri umoristice, jucând în scenete care au rămas în amintirea tuturor.


În anul 2010, spectacolul „Aplauze, aplauze” a marcat împlinirea a 30 de ani de activitate a cuplului Stela Popescu - Alexandru Arşinel.


“Stela a fost unică și nu îmi găsesc cuvintele pentru a o defini în lumea asta românească (...) A fost un om extraordinar, atât trebuie să știți și a dispărut jumătatea cealaltă. (...), spunea Arşinel după ce Stela Popescu a murit.


Alexandru Arşinel a avut zeci de roluri şi a jucat în numeroase spectacole de teatru. La „Tănase” a putut fi văzut în spectacolele: „Aer bun, de Savoy”, „Hai, Hai, România!”, „Piei, drace!”, „Hai, zâmbeşte!” şi „Suta lui Tănase”.

Arşinel a jucat în peste 30 de filme artistice, printre care „Ana şi... hoţul”, „Miss Litoral”, „Anotimpul iubirii”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului”, „Paradisul în direct” şi „Sexy Harem Ada-Kaleh”.