Magic News

Tortul Reginei Victoria, un desert regal adorat la Palatul Buckingham

Tortul Victoria a fost numit după Regina Victoria, care mânca în mod regulat o felie de tort alături de ceaiul ei, în fiecare după-amiază.

Ceaiul se servea însoţit de tot felul de prăjiturele şi produse de patiserie, pentru prepararea cărora era nevoie de mult timp, aşa că Victoria a cerut să fie combinate într-un singur desert. A luat astfel naştere Tortul Reginei, care s-a amuzat când l-a văzut şi l-a numit “prăjitura sandviş”.


Se pare că Lady Diana avea o slăbiciune pentru această prăjitură simplă, care trebuie să aibă neapărat o cantitate mare de gem de căpşune şi o cream din smântână grasă, de bună calitate. Pastry Chef-ul de la Buckingham Palace a dezvăluit rețeta tradițională de prăjitură Victoria a familiei regale, un desert trdiţional în familia regală britanică, care se afla printre preferatele Reginei Elisabeta a II-a.


Ingrediente pentru blatul de tort cu diametrul de 22 cm:

• 4 ouă de mărime medie

• 200 gr de zahăr pudră

• 225 g de unt cu 82 % grăsime

• 225 gr de făină • 2 lingurițe cu esență de vanilie

• 10 gr praf de copt

• 1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă:

• 250 ml smântână grasă sau smântână pentru frișcă

• 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie • 250 gr gem de căpșuni

• câteva căpșune proaspete, opțional.

Metoda de pregătire:

Preîncălziți cuptorul la 180C. Ungeți și tapetați două forme de tort (dacă aveți o singură formă, puteți coace toată compoziţia și o tăiaţi în jumătate) Se amestecă jumătate din zahărul pudră, esența de vanilie și untul nesărat moale până obţineţi o cremă ușoară și pufoasă.

Într-un castron separat, bateți ouăle şi restul de zahăr. Adăugați treptat ouăle bătute în compoziţia de unt, cerneți făina şi praful de copt și adăugaţi în amestec.

Împărțiți amestecul de tort între cele două forme de tort, în care aţi pus hârtie de copt și neteziți. Tăvile se pun pe raftul din mijloc al cuptorului şi tortul se coace aproximativ 30 de minute, până când prajitura devine maro aurie. Introduceți o scobitoare și asigurați-vă că iese curată. Scoateți prăjitura şi lăsați-o să se răcească.

Pentru a face crema de unt, mixaţi smântâna sau untul cu zahărul pudră și semințele din pastaia de vanilie (sau esența de vanilie).

Pentru a asambla tortul, asigurați-vă că ambele blaturi sunt complet reci înainte de a întinde un strat de gem pe suprafața unuia. Întindeți un strat gros de cremă deasupra gemului (dacă preferați acest lucru se poate face mai întâi). Puneți ușor al doilea blat deasupra și apăsați ușor în jos şi acoperiţi cu zahăr pudră.

Înainte de a tăia tortul, îl puteţi decora cu fructe proasete. Pudraţi cu zahăr și serviți alături de un ceai englezesc proaspăt, așa cum făcea Regina Victoria!