Make Life Magic

Monica Rădulescu: „Relația cu medicul trebuie să se bazeze pe empatie și încredere”

Când ne gândim la starea noastră de bine, avem, cu siguranță, un numitor comun: sănătatea.

Monica Rădulescu face jurnalism medical, adică traduce limbajul medical pe limba românească și face cunoscute oamenilor informații de ultimă oră din domeniile medicale. A trecut printr-un episod de burnout care i-a amintit cât de important este să ne ascultăm corpul și a scris eBook-ul “Tot ce trebuie să știi pentru sănătatea ta. Ghid complet de consultații periodice”, pe care îl pune gratuit la dispoziția femeilor. 

Am discutat cu Monica despre cum ar trebui să decurgă o vizită la medic. De exemplu, primul semn că ne aflăm în locul potrivit este când ne simțim confortabil să punem întrebările pe care le avem în minte. Însă, ideal ar fi să le și notăm (se întâmplă des ca pacienții să uite ce au nevoie să afle). Ideal este ca medicii să se asigure că pacienții pleacă din cabinet înțelegând ce li se spune, iar pacienții ar trebui să aibă încredere în sfaturile medicilor, fără să apeleze la dr. Google sau la vecinele de palier.

Monica povestește și despre episodul de burnout care s-a transformat într-o lecție importantă: nu putem ignora mesajele corpului fără să plătim un preț semnificativ, iar oboseala cronică se face simțită la nivel fizic. Și-a dat seama târziu că are de-a face cu ceva mai grav decât simpla oboseală care trece cu un weekend de somn: au apărut durerile frecvente de cap, insomnia, tahicardia. „Cred că dacă am învăța să ne cunoaștem mai bine corpul și să-i ascultăm mesajele, n-am mai ajunge în suferință. Ar fi bine să avem un buton roșu care să se aprindă când e prea mult. Însă, cum nu-l avem, trebuie să fim atenți să nu ne autosabotăm.”

Ascultă podcastul Magic People și ai grijă de sănătatea ta!

Magic People: Monica Rădulescu

Make Life Magic, 00:36:05

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Magic People: Ioan Mirea, medic psihiatru. Despre cum percepem, la nivel de societate, suferințele mintale.

Make Life Magic, 00:44:28

Magic People: Irina Chițu. Despre cum să organizezi banii casei și să profiți de dobânda cumulată pe care ți-o pot aduce economiile.

Make Life Magic, 00:49:58