Dicționar Magic

Dicționar Magic: Inimă

Descoperă cuvintele magice care compun dicționarul stării tale de bine.

Asociem sentimentele, în primul rând, cu inima. Includem acest cuvânt în comunicare atunci când avem nevoie să subliniem intensitatea unei emoții: „te iubesc cu toată inima!”, „am inima frântă”, „mulțumesc din inimă”.

Cercetările recente spun că emoțiile noastre nu se nasc, de fapt, în inimă, ci sunt, mai curând, rezultatul colaborării creierului nostru cu sistemul hormonal și cel digestiv. Ceea ce dovedește, încă o dată, că da, dragostea trece prin stomac!

Însă inima rămâne cel mai puternic simbol pentru iubire. Când avem grijă de inima noastră, trebuie să fim atenți la sănătate (cât mai puțin stres, să facem mișcare zilnic, să ne hrănim sănătos, să ne odihnim, să nu exagerăm cu cafeaua și așa mai departe). Însă grija față de inima noastră constă și în a ne proteja de persoanele toxice, a ne da voie să spunem „nu” când asta simțim.

Inima noastră se va bucura când o vom hrăni cu bucurie, recunoștință și prieteni. Sunt lucruri simple și le putem accesa oricând! De cele mai multe ori, de de-ajuns să ne ascultăm... inima!