Dicționar Magic

Dicționar Magic: Goană

Descoperă cuvintele magice care compun dicționarul stării tale de bine.

Ritmul trepidant al vieții are farmecul său, mai ales pe termen scurt. O zi plină, în care apucăm să rezolvăm toate sarcinile care ne sunt atribuite la muncă sau pe care ni le atribuim singuri devine un mic succes personal, nu-i așa?

Depinde. 

Dacă acest succes vine la pachet cu oboseală sau epuizare, oare merită, pe termen lung? Specialiștii în sănătate mintală ne avertizează că sindromul de burnout este o suferință mai răspândită decât am crede la prima vedere. Iar soluția pentru un stil de viață echilibrat se află, de fapt, în mâinile noastre. 

Un punct excelent de pornire este să regândim lista priorităților noastre. Ce trebuie neapărat făcut azi, ce poate fi amânat? Ce contează cu adevărat pentru mine (nu pentru alții!)? Ce pot face fără să simt că îmi epuizez resursele? Ce mă împiedică să fiu mai productiv, mai atent, mai concentrat? De ce am nevoie ca să funcționez pe termen lung, în timp ce nu uit să mă bucur de viață?

Sunt doar câteva întrebări, însă atunci când avem răbdare să ne răspundem nouă înșine, onest, ne dăm șansa unui nou început.