Magic News

David Popovici s-a întâlnit cu Jim Montgomery, singurul sportiv care a mai luat aurul la 100 şi 200 m la aceeaşi ediţie a unui Campionat Mondial de Nataţie

David Popovici, medaliat anul acesta cu aur în probele de 100 şi 200 m la Campionatul Mondial de la Budapesta, s-a întâlnit cu americanul Jim Montgomery, primul înotător care a reuşit această performanţă în urmă cu 49 de ani.

În vârstă de 67 de ani, Jim Montgomery a venit în România în invitatia Camelei Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie, şi a schimbat impresii cu David Popovici.

A fost o întâlnire emoţionantă, iar fostul mare sportiv american a promis că va merge la Paris, la Olimpiada din 2024 pentru a-l vedea pe David.

„Sunt multe similarități între noi, eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câștigat medaliile de aur la 100-200. El este un erou acum în România, am discutat despre ce își dorește să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze. Cu siguranță știe că va fi și mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, și voi fi cu ochii pe el” – Jim Montgomery, câștigător a cinci titluri mondiale și 3 olimpice la natație.


„Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial și să se cunoască cu David. Am reușit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoționant să-i văd împreună” - Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.