Make Life Magic

Cum să te odihnești cu adevărat în vacanță

Nevoia de concediu este reală, însă când ne dorim să bifăm totul în cele câteva zile de odihnă, riscăm să ne întoarcem mai obosiți decât am plecat!

Vacanța are rolul de a ne destinde, de a ne face să uităm, pentru o perioadă, de obligațiile din viața de zi cu zi, de sarcinile de serviciu sau de orice sursă cauzatoare de stres.

Cu toții avem mare nevoie de acest timp de relaxare pentru a ne reîncărca „bateriile”, pentru a continua să performăm la maximum și pentru a oferi o pauză binemeritată minții si trupului. Însă, de multe ori, ne întoarcem din vacanță mai obosiți si mai frustrați decât am plecat. Nu-i așa ca ți s-a întâmplat și ție, măcar de câteva ori? Dacă răspunsul este da, haideți să vedem ce trebuie să facem ca să ne asigurăm că vara aceasta vom reuși să ne bucurăm de vacanță și că îi împlinim misiunea.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să faci din vacanță o perioadă cu adevărat relaxantă: 

1. Dormi suficient

Deși acest lucru ar trebui să fie un dat, majoritatea dintre noi nu dormim, de fapt, suficient în vacanță. Somnul este un element esențial al relaxării și al reînnoirii. Pe parcursul vacanței tale, programează-ți câteva zile fără alarmă, răsfață-te cu un pui de somn, atunci când simți nevoia, sau doar relaxează-te cu ochii închiși, bucurându-te de tot ce se petrece în jurul tău. Fiecare clipă de relaxare ajută!


2. Concentrează-te pe ceea ce vrei să faci, în loc de ceea ce ar trebui să faci

Obiectivul  pe care trebuie să îl stabilim pentru vacanță este să ne petrecem timpul punând pe primul loc ceea ce dorim să facem, mai degrabă decât ceea ce credem că ar trebui să facem sau ce consideră alții că ar trebui să facem. De multe ori, când suntem într-un loc nou, resimțim presiunea de a le vedea pe toate, de a le face pe toate, tot ce am văzut sau citit in recenziile despre acel loc. De data aceasta, încearcă să vezi și să faci doar ceea ce tu îți dorești, atunci când îți dorești. Diferența în gradul de relaxare și bucurie se va simți imediat. 

3. Controlează regimul alimentar de vacanță

De obicei, mă vei auzi spunând că este mult mai important  ce mănânci decât cantitatea pe care o mănânci. Ei bine, excepția acestei reguli este vacanța. Când suntem în vacanță, este important să ne facem poftele și să ne cufundăm într-o cultură gastronomică nouă. Adică să gustam din toate mâncărurile ei. Așa că, pentru a nu ne impune restricții și nici să nu ne întoarcem frustrați din pricina kilogramelor în plus, în vacanță este important să controlezi CÂT mănânci, mai degrabă decât CE mănânci. 


4. Șterge-ți temporar aplicațiile de serviciu din telefon

A devenit din ce în ce mai dificil să ne deconectăm de sarcinile de serviciu, când nu suntem la birou. Dați-vă o mână de ajutor, ștergând aplicațiile de serviciu de pe telefon: e-mailul, LinkedIn-ul și aplicațiile de chat de la serviciu. Eliminarea tentației de a răspunde face minuni pentru a ne ajuta să ne relaxam și să ne întoarcem cu forțe proaspete.

5. Programează o „zi de rezervă”

Chiar dacă te vei întoarce la laptop imediat după vacanță, întoarce-te la serviciu propriu-zis cu o zi mai târziu. Oferă-ți cadou o zi doar pentru tine, în care să te recuperezi, să despachetezi, să îți verifici email-ul, să te organizezi. În acest mod, vei reîncepe activitatea revigorat/ă, garantat.


Foto: Linea