Make Life Magic

Cum ar fi, domnilor?

Femeile sunt sexul slab. Frumos. Finuț. Delicat. Bărbații sunt sexul puternic. Până la proba contrarie.

Interviul lui George Buhnici a pus România pe jar. După ce, ani de zile, jurnalistul ne-a obișnuit cu o figură cuminte, simpatică, un pic tocilară, de bărbat capabil să traducă tehnologia pe limba română, a lovit în plexul solar conceptul de masculinitate. Știu, în primă fază a părut că lezează feminitatea- și chiar a lezat-o. Însă când un reprezentant al sexului puternic dă de pământ cu reprezentantele sexului slab (care nu respectă specificațiile tehnice din propriul manual), pare o lovitură dată sub centura proprie. Și asta trebuie că doare.


De ce sunt femeile mai blânde?

O femeie este capabilă să iubească un bărbat cu burtă. Să adore un bărbat chelios. Să se înduioșeze când soțul își face prima pereche de ochelari de citit. Și rareori pleacă la mare „să vadă piele”. De obicei, preferă să vadă marea, nisipul, pescărușii, copiii care se joacă pe lângă șezlong sau să-și vadă, pur și simplu, de treaba ei.

Vă imaginați cum ar fi sunat interviul dacă ar fi fost acordat de o femeie?

Am făcut acest exercițiu de imaginație. Iată. 

„Am văzut bărbați care arată foarte bine aici. Am văzut și bărbați care nu arată foarte bine și nu vreau să se interpreteze, dar suntem la ora la care am fi putut să fi și consumat ceva. Domnilor, noi, femeile, venim la mare ca să vedem... piele. Pectorali. Și pătrățele. În consecință, am vrea ca acea piele să nu aibă burtă de bere, păr pe spate sau chelie. În concluzie, domnilor, dacă ați investi în <<săliță>> cât investiți în berică, cred că am fi toate mai bine. Eu am noroc că am un soț care arată ca un minor. Asta-i șansa vieții mele, jur! Serios, uită-te la el! Câți ani îi dai? Dragă, hai, umflă puțin mușchii, întoarce-te și cu spatele. Așa!”


De ce e mai bine să ne prefacem că acest interviu nu s-a petrecut?

Pentru că ne dorim să credem în continuare în egalitatea de gen. Pentru că există și bărbați eleganți, tandri, maturi. Pentru că, uneori, șansa vieții unui bărbat nu e o femeie care arată ca o minoră, ci o femeie care arată așa cum spune cartea ei de identitate. Ori șansa lui, poate, e o familie pe care o iubește mult de tot. Sau o carieră de care e mândru. Există bărbați care rămân alături de femeia iubită până la adânci bătrâneți, riduri, vergeturi sau celulită incluse. Așa cum există și femei care rămân alături de bărbații lor chiar dacă le apare păr în nas, în urechi, burtă sau dureri de șale. 

Hai să îmbătrânim împreună!

Hai să mergem la mare chiar dacă nu mai arătăm ca niște minori. Hai să ne bucurăm de o zi la plajă fără să ne cântărim reciproc kilogramele, din priviri, hai să mergem la mare ca să vedem altceva decât piele. Hai să râdem cu gura până la urechi când ne răstoarnă un val, hai să ne minunăm cât de frumos e un apus de soare și hai să ne acceptăm așa cum suntem, fără judecată și fără să arătăm cu degetul spre cine ce și cât. 

Hai să fim normali! Eu zic c-ar fi magic.

Foto: Pexels