Magic News

A început ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului”. Ce s-a întâmplat în ZIUA 1 din primul reality show din Social Media din România

Magic FM i-a însoțit azi la drum pe creatorii de conținut porniți în primul reality show din Social Media din România: ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului”.

Timp de 5 zile, 10 creatori de conținut, celebri în onlineul românesc, au acceptat provocarea Cronicari Digitali pentru a descoperi locuri, tradiții, mâncaruri și oameni speciali din Ținutul Buzăului, cel mai nou Geoparc Unesco din România, al doilea de acest fel din țara noastră.

Startul s-a dat la ora 7:30 din centrul Bucureștiului, locul unde participanții s-au familiarizat cu harta Ținutului Buzăului, au avut de rezolvat un quiz digital în Orange Shop, apoi și-au luat mașinile Peugeot care-i poartă în siguranță prin toate provocările din următoarele zile. Supriza neașteptată din prima zi a fost în echipa ”The Rocks”, unde Adrian Dan a rămas singur, după ce Noemi Meilman a avut o urgență medicală din cauza căreia nu a mai putut lua startul alături de ceilalți creatori de conținut. Adrian Dan a avut vineri și o extra provocare – să-și găsească un nou coleg de echipă, iar invitația a venit pe contul său de Instagram, până seara fiind deja găsit partenerul potrivit, pe care îl vom descoperi în următorul jurnal de pe magicfm.ro.

După ce și-au setat radiourile pe frecvența Magic FM, au dat mai tare muzica de drum bun și în mai puțin de două ore s-au trezit față în față cu prima mare provocare din ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului”. În calendarul popular, ziua de 24 iunie este cunoscută drept ziua de Sânziene sau Drăgaica. Iar Buzăul este casa unde are loc cel mai mare şi mai vechi bâlci din ţară, Târgul Drăgaica, unde cei zece participanți au avut de îndeplinit probele votate de comunitățile lor via Instagram. A fost distractive pentru toată lumea și așa au arătat lumii întregi farmecul unui bâlci popular cu o lungă istorie. Drăgaica este cel mai vechi târg din ţară, atestat documentar încă în secolul al XIV-lea. Iniţial târg de lână şi vite la curbura Carpaţilor, şi-a luat numele de Drăgaică în anul 1714, când apare astfel menționat în descrierile lui Dimitrie Cantemir. Aici se vindeau produse ale micilor meşteşugari, oamenii se dădeau în scrânciob, beau bragă şi mâncau halviţă.


 Inițial loc de desfacere a produselor agricole și meșteșugărești, târgul a devenit locul anual în care familii întregi, copii și bunici vin împreună la bâlci pentru a mânca mici sau gogoși, baclava ori vată de zahăr, pentru a bea bere și vin sau ca să se dea în lanțuri și alte comedii. Înainte oamenii se dădeau chiar în dulap (așa se numea o comedie în Evul Mediu în care se puteau așeza 4 persoane și care se împingea de către alții). Participanții la ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” au lăsat pe seama urmăritorilor lor, pe Instagram, să decidă ce distracții să încerce, contra cronometru la Drăgaică. Iar distracția a fost maximă. Următoarele indicii i-au purtat pe concurenți tot în Buzău, la o clădire cu o istorie deosebită.


Turnul de la Primaria Buzau Multe dintre orașele cu istorie bogată au clădiri cu arhitectură deosebită. Puține au însă și un turn cu ceas! Unul sigur are și muzică în turn. Palatul din Buzău este construit de arhitectul Alexandu Săvulescu și a fost inaugurat în prezența lui Carol I și al Principelui Ferdinand. La prânz, ne-am oprit în Pârscov, la o pensiune locală care oferă o priveliște de milioane asupra dealurilor înverzite din Ținutul Buzăului. Tot aici a fost momentul întâlnirii cu mai multe ingredient locale combinate în produse surprinzătoare, totul transformat într-o probă gastronomică savurată în mijlocul naturii. În proba gastronomică participanții au descoperit, între altele, pasta de jumări, biluțele de brânză cu mărar, ouă pe pat de sos de iaurt, drobul de ciuperci cu usturoi verde, dar și pateul din ficat de pui în care s-a strecurat și nucșoară. Supriza absolută a fost pasatul de porumb așezat pe un pat de Frunze, despre care toți au spus că este DELICIOS, chiar dacă în momentul în care l-au gustat nu au știut exact ce este.


În prima zi de explorare, concurenții din primul reality show în social media din România au ajuns și la Centrul de vizitare GeoGate din comuna Berca, poarta de intrare în Geoparc, cu un important rol în promovarea patrimoniului natural si cultural al Ținutului. GeoGate combină stilul de comunicare tradițional bazat pe interpretare cu realitatea virtuală și augmentată. Centrul este în curs de amenajare și va deschis publicului larg spre finalul anului 2022. În ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” am apucat să vedem în premieră câteva dintre experiențele care le sunt pregătite viitorilor.


Cine spune Buzău fuge rapid cu gândul la Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele Mici. Evident că indiciile primite de influencerii din ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” i-au adus și aici, dar le-a oferit și un loc surpriză de unde orice vizitator poate avea o imagine mai bună asupra spectacolului naturii. Despre zona de belvedere au povestit în stories pe conturile lor de Instagram și veți putea afla mai multe și în această seară pe pagina de Facebook Cronicari Digitali, unde Toader Păun, gazda primului reality show din Social Media, va face rezumatul zilei alături de concurenți și va oferi imagini în premieră surprinse cu ajutorul dronei DJI Mini 3 Pro și al camerelor DJi Action 2 pe care toți cei prezenți le poartă în decursul celor cinci zile de aventura in Tinutul Buzaului. 

Cine participă la Treasure Games în The Park: Ținutul Buzăului

• Cristian Șimonca aka Blogu lu' Otravă este în joc alături de Cristi Dandeș sub numele de „CIREȘARII”.


• Emilia Morariu și Amalia Martiniuc vor fi „MÂNDRUȚELE”.


• Dan Posea și Ana Dumitru formează echipa „EXPLORATORII”.

• Adrian Dan - „THE ROCKS”.


• Ana Rubeli și Radu Niță sunt „AVENTURIERII”.

Sâmbătă, aventura continuă iar Magic FM vă poartă la radio și pe magicfm.ro pe drumurile fascinante din Ținutul Buzăului, alături de cei zece participanți la ”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului”! Pentru cine vrea să ia parte virtual la fiecare provocare, concurenții pot să fie urmăriți pe Instagram și Facebook după hashtagul #CronicariDigitali.

”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” este un proiect Cronicari Digitali, platforma culturală construită de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (Humart) și se desfășoară cu susținerea Raiffeisen Bank România, Electrolux, Orange, a Consiliului Județean Buzău și a Primăriei Municipiului Buzău. Partenerul de mobilitate este Trust Motors, importatorul oficial în România al mărcilor Peugeot, Citroën și DS Automobiles.

La drum se ascultă Magic FM, postul cu cea mai bună muzică din toate timpurile.

Întregul proiect este construit sub forma unui reality-show concurs, al cărui câștigător va fi aflat în septembrie, când este programată premiera pe canalul de YouTube Cronicari Digitali. Până atunci, cei care intuiesc punctajele acumulate de fiecare echipă, dar și clasamentul zilnic, pot câștiga premii de la partenerii showului. Toate detaliile sunt oferite în fiecare seară și în rezumate video pe pagina de Facebook Cronicari Digitali.