Magic News

Primul reality-show în Social Media din România are loc în Ținutul Buzăului

În această dimineață, la Magic Morning, Liana Stanciu a anunțat primul reality-show în Social Media din România. Va avea loc în Ținutul Buzăului, începe vineri dimineață și concentrează în 5 zile o experiență magică pe care oricine o poate repeta în vacanță.

Zece concurenți, creatori de conținut celebri în online, vor porni la drum însoțiți de muzica Magic FM, iar aventurile și descoperirile lor vor fi povestite zilnic de Ciprian Dinu on-air, iar pe magicfm.ro veți putea lua parte la explorare cu ajutorul unui jurnal care include, desigur, fotografii cu cele mai frumoase locuri din Ținutul Buzăului.

Vulcanii noroioși, domurile de sare, focurile vii, trovanții de la Ulmet, așezările rupestre și chihlimbarul roșu de la Colți sunt printre cele mai renumite atracții în Ținutul Buzăului. Alături de locurile și obiceiurile mai puțin cunoscute din Ținutul Buzăului, toate vor reprezenta provocări pentru 10 creatori de conținut care pornesc pentru 5 zile alături de comunitățile lor, via Instagram, să descopere frumusețea autentică a Buzăului, într-un proiect unic realizat prin Cronicari Digitali, brandul cultural creat de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (HUMART).


Creatorii de conținut vor porni vineri din București către Buzău, apoi vor explora comune, sate și zone mai izolate, toate având povești speciale și peisaje instagramabile pe care orice vizitator s-ar bucura să le descopere.

“Sunt născută la Râmnicu Sărat, Buzău. De mica ascultam poveștile alor mei despre munții, izvoarele și pășunile de la noi. Geoparcul Ținutul Buzăului poate da șansa multor alți adulți și copii să spună în continuare povestea unor locuri de o frumusețe nebănuită. La 2 ore de București găsești o altfel de zonă - curată, neaglomerată, plină de locuri de vizitat, drumeții, de mâncare bună și oameni primitori care par că te așteaptă doar pe tine. Sper că Treasure Games in the Park să fie primul dintr-o serie care recomandă slow turism și turism cultural, atât de aproape de cea mai aglomerată metropolă și atâ de departe de ideea de zgomot, artificial și smog”, spune Silvia Teodorescu, coordonatorul național Cronicari Digitali.

Drumul, dar și provocările pe care participantii le au de înfruntat pe parcurs vor fi surprinse aproape 24/24 cu ajutorul unor action camera, dar și din dronă, rezultatul fiind un serial online, programat în septembrie pe canalul de YouTube Cronicari Digitali.

Concurenții își vor ține comunitățile angrenate în întregul concurs, urmăritorii lor putând decide sarcinile pe care le au de îndeplinit sau jocurile la care trebuie să ia parte în mai multe puncte de pe traseu. Mai mult, cei care vor urmări aventurile pe Instagram și Facebook vor putea lua parte la concursuri.

Zilnic, live pe Facebook Cronicari Digitali participanții vor sta de vorbă cu Toader Păun, gazda showului, pentru a povesti ce au trait și descoperit în Ținutul Buzăului, alimentând astfel pofta de a descoperi România frumoasă.

Din orice experiență românească nu poate lipsi mâncarea bună. Așa pătrunde în povestea gândită de Cronicari Digitali și Chef Liviu Lambrino, care va invita participanții în probe de gătit, dar și de descoperit rețete specifice acestei regiuni geografice.

”Treasure Games in the Park: Ținutul Buzăului” este un proiect Cronicari Digitali, platforma culturală construită de Zaga Brand și Asociația Human Made Art (Humart) și se desfășoară cu susținerea Raiffeisen Bank România, Electrolux, Orange, a Consiliului Județean Buzău și a Primăriei Municipiului Buzău, dar și a Ursus Breweries. Partenerul de mobilitate este Trust Motors. Imaginile din reality show sunt filmate cu ajutorul unor action camera DJi.

La drum se ascultă Magic FM, postul cu cea mai bună muzică din toate timpurile. Întregul proiect este construit sub forma unui reality-show concurs, al cărui câștigător va fi aflat în septembrie, când este programată premiera pe canalul de YouTube Cronicari Digitali. Până atunci, cei care intuiesc punctajele acumulate de fiecare echipă, dar și clasamentul zilnic, pot câștiga premii de la partenerii showului. Toate detaliile sunt oferite în fiecare seară live pe pagina de Facebook Cronicari Digitali.

Ținutul Buzăului, cel mai nou Geoparc UNESCO din România Ținutul Buzăului nu este un loc, este o experiență! Ținutul Buzăului este un teritoriu de dezvoltare sustenabilă care se găsește în zona de curbură a Carpaților, la tranziția dintre dealuri și munți.

Este un teritoriu complet rural care se întinde pe o suprafață de aproape 1.036 km2 și coincide cu limitele administrative a 18 comune. Ținutul are o tradiție a locuirii care se întinde cel puțin până în epoca bronzului, de unde și moștenirea culturală bogată care abia așteptă să fie descoperită.

Din luna aprilie,”Ținutul Buzăului” a devenit al doilea geoparc din România inclus în Rețeaua Globală a Geoparcurilor (GGN), după ”Țara Hațegului”, după un efort întins pe mai mulți ani al Universitatii Bucuresti- Facultatea de Geologie, Consiliului Judetean Buzau si al Asociatiei Tinutul Buzaului, lana care au venit autoritățile locale.

Statutul de Geoparc Internațional UNESCO atestă teritoriul respectiv ca fiind o zonă în care se depun eforturi considerabile pentru dezvoltarea educațională, economică și socio-culturală a comunităților, în consens cu protejarea și dezvoltarea mediului înconjurător