Make Life Magic

Intuiția de 100.000 de Euro

Nu știu dacă ai văzut finala Survivor România 2022. Și chiar dacă ai văzut-o, nu cred că te-ai gândit la asta.


La ultima probă, cei trei finaliști au avut de ales un obiect cu care să lovească alte obiecte, pentru a le dărâma. Erau trei opțiuni: două cu care concurenții mai avuseseră contact și unul complet nou. Fără să stea pe gânduri, Alex Delea, câștigătorul concursului și al sumei de 100.000 euro,  îl alege pe acela cu care nu mai avusese de-a face. Și nu, Alex nu era favoritul meu :). Ceilalți doi au ales ceva ce le era cunoscut.

La prima intrare, dezastru. Nu știa să folosească obiectul nou, situația părea fără speranță. La a doua intrare, puțin mai bine. De la a treia încolo, era deja maestru. A câștigat ultima imunitate relativ ușor  și a intrat în finala de doi.

După ce s-au terminat probele sportive, spunea încontinuu: „Nu știu, nu știu de ce l-am ales, dar l-am ales”. Fără să fiu acolo și fără să am vreo experiență, cred că era, de departe, obiectul cel mai potrivit pentru acea probă.

Puterea incredibilă a intuiției

Așadar, ce a făcut Alex? Și-a urmat intuiția, fără să o pună nici măcar o secundă la îndoială. În momentul în care ar fi stat pe gânduri, cel mai probabil mintea fizică, cea care știe doar ce a experimentat deja, ar fi venit cu tot felul de motive: nu știi cum funcționează, nu l-ai folosit niciodată, n-ai nicio șansă, mergi pe calea bătută. Și tot așa. Și a mai făcut ceva. A rămas super concentrat. Nu s-a demotivat. A perseverat în învățare. A continuat să exerseze până când a prins mișcarea. Și-a urmat visul de a intra în finala de doi și a câștigat mai mult de atât.

Și încă ceva. Cred că este un om care trăiește în prezent. Își pune obiective mici, apropiate în timp, realiste, dar care, adunate, îl duc la rezultatul mare. Mi se pare fascinant!

Nu știu dacă ar mai fi câștigat sau nu în situația în care ar fi ales altceva. Știu însă că, făcând acea alegere, rezultatul a fost WOW!


Tu îți asculți intuiția?

Acum te întreb pe tine: de câte ori ți se întâmplă să intuiești ceva și să urmezi acel glas? De câte ori ți se întâmplă să nu îl urmezi? Cam care e raportul de succes, în fiecare dintre variante? Pot să fac pariu că ai regretat de muuuulte ori că nu ți-ai urmat vocea interioară.

Cred că intuiția are mai multe componente: una vine din experiență  (în cazul lui Alex, după atâtea luni de dărâmat obiecte cu alte obiecte, a știut pur și simplu că aceea era alegerea cea mai bună, cel puțin pentru el). A doua e un soi de accesare a conștiinței comune (nu știu să-i spun altfel), care se întâmplă când suntem foarte prezenți. Acolo se află informații valoroase, ca și în vise, probabil. Sunt sigură că mai sunt și alte explicații, eu le găsesc adevărate pentru mine pe astea două.

Când urmăm această voce interioară, viața devine mai ușoară și mai plăcută. Obținem ce ne dorim cu mai puțin efort sau chiar fără, mai simplu, firesc chiar. 

Dacă alegi să o asculți când apare, măcar în joaca, ca Alex, iată ce poți face:

1. În primul rand, meditează, respiră, fii cât mai prezent.

2. Apoi, când simți că intuiești ceva, urmează acea cale. Cu lucruri mai mici, la început, apoi din ce în ce mai importante. 

3. Fă o evaluare: cum s-a simțit alegerea? Ce rezultate a avut? Cum știi că e intuiție sau altceva?

Vrei mai multe despre puterea intuiției și cum o poți folosi, cu succes, în viața ta? Caută pe cineva priceput, în care ai încredere. Poate fi chiar o prietenă, cu care să împărtășești această nouă variantă de alegere. Spor la intuiții!

Foto: PRO TV