Make Life Magic

Miruna Ioani: „Singurul om care-ți datorează ceva pe lumea asta ești tu”

Despre maternitate, feminitate și burnout.

Miruna Ioani este stomatolog, mamă de doi băieți și autoarea blogului Și Blondele Gândesc. A locuit ani buni cu soțul ei, neurochirurgul Horațiu Ioani, în Anglia, dar cei doi medici au decis să se întoarcă în țară. Miruna s-a zbătut pentru legea care le dă dreptul mamelor să alăpteze în public, iar blogul său este o sursă inepuizabilă de umor, sfaturi pertinente și povești din viața sa. 

Discuția cu Miruna a curs lejer, ca o întâlnire la cafea. Pentru că își deschide sufletul, spune lucrurile pe bune și nu ține morală. A povestit despre cum e viața cu doi copii, cu bune și grele, cum e să fii propriul șef (pentru că scrisul pe unul dintre cele mai de succes blogg-uri din România vine la pachet cu multă disciplină auto impusă), despre casa pe care o construiesc și despre cum e să trăiești alături de un bărbat care are una dintre cele mai fascinante meserii din lume (de exemplu, nu-ți permiți să-l trezești când au copiii febră atunci când știi că a doua zi va opera creierul unui om). Miruna spune, cu umor, că încă nu s-au inventat oale suficient de mari pentru cât griș cu lapte se mănâncă la micul dejun din bucătăria sa, că își renegociază relația cu confortul și că face eforturi conștiente să-și încarce bateriile. 

Ascultă podcastul Magic People și află de ce consideră Miruna că, deși uneori ne vine să ne luăm cu mâinile de cap, e OK să nu fim mereu zen.

Magic People: Miruna Ioani

Make Life Magic, 00:52:23

Mirela și Liviu Mihăileanu, fondatorii Asociației Tzuby's Kids. Despre adopție și destine schimbate în bine.

Make Life Magic, 00:44:36

Magic People: Ioan Mirea, medic psihiatru. Despre cum percepem, la nivel de societate, suferințele mintale.

Make Life Magic, 00:44:28

Magic People: Irina Chițu. Despre cum să organizezi banii casei și să profiți de dobânda cumulată pe care ți-o pot aduce economiile.

Make Life Magic, 00:49:58