Magic News

Mesajul emoţionant al Angelinei Jolie după ce a vizitat Ucraina

Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), a vizitat în urmă cu câteva zile Ucraina.

Actriţa a mers în partea vestică a ţării, la Liov, oraş ceva mai ferit de bombardamentele armatei ruseşti, şi unde au ajuns numeroşi ucraineni din alte părţi ale ţării.

Angelina a văzut proporţiile dezastrului, a mers în spitale, a vorbit cu voluntarii şi a stat la poveşti cu copiii răniţi şi extrem de afectaţi emoţional de ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Ea a povestit pe Instagram despre vizita sa în Ucraina şi a ales mai multe fotografii, printre care una cu “o piatră specială”.

„În timp ce mă aflam la Liov, în urmă cu câteva zile, mi s-a arătat o „piatră specială” găsită de o fetiță. Fetița care a găsit-o nu și-a dat seama că piatra cu care se juca era, de fapt, o schijă dintr-o bombă. Am ținut-o în palmă pentru câteva secunde. Este zimțată și mai grea decât v-ați aștepta. Strălucirea și natura sa neobișnuită trebuie să fi atras atenția copilului. Când o bombă sau un obuz explodează, fragmente ascuțite de metal greu rup corpurile celor din apropierea punctului de impact”, a scris actrița americană.


Bombardarea gării din Kramatorsk a făcut numeroase victime, iar mulţi copii au trecut prin intervenţii chirurgicale dificile. Unele bucăţi de metal au rămas în corpurile lor pentru că erau aproape de organele vitale şi era mult prea riscant să fie îndepărtate.

„Nu are sens să fie provocate astfel de daune copiilor, care depășesc rănirea fizică a manifestărilor emoționale și mentale ale traumei”, a scris Angelina, extrem de afectată de tot ce a văzut.

Actriţa crede că lupta pentru a pune capăt războiului reprezintă „o cursă pentru a limita numărul de victime ucise, rănite, strămutate și traumatizate în fiecare zi”.