Magic News

Angelina Jolie a vizitat Ucraina. Ce le-a promis actriţa copiilor ucraineni

Actriţa Angelina Jolie a mers într-o vizită surpriză în Ucraina şi se pare că a făcut acest lucru în nume personal, desi actriţa este Ambasadoare a Înaltului Comisariat ONU pentru refugiaţi.

Ea a fost surprinsă într-o cafenea din Lviv, în vestul ţării, unde a avut loc şi un moment amuzant. Un tânăr preocupat de telefonul mobil nu a realizat ce se întâmpla în jurul lui. “Nimic special. Doar Lviv. Am mers să beau o cafea. Doar Angelina Jolie”, a scris pe Facebook Maya Pidhorodetska, postând şi un filmuleţ cu actriţa, care era însoţită de pază şi “frumoasă ca naiba”, după cum a notat jurnalista.

Angelina a vizitat un spital unde se află internaţi copiii care a fost răniţi în urma teribilului atac din gara Kramatorsk şi a fost foarte mişcată de poveştile lor. Actriţa, mamă a şase copii, a ajuns şi într-un internat, care a devenit un punct de trecere pentru refugiaţi şi le-a promis copiilor că se va întoarce. În gara centrală din Lviv, Angelina i-a întâmplinat pe refugiaţii care soseau cu un tren de la Pokrovsk, din zona Doneţk. La un moment dat au început să sune sirenele, iar actriţa a fost imediat dusă într-un adăpost.


Angelina Jolie nu este singura personalitate care a vizitat Ucraina de la începerea conflictului cu Rusia. Sean Penn şi Live Schreiber au mers în această ţară, în timp ce Orlando Bloom a fost în Republica Moldova, unde s-a întâlnit cu copiii refugiaţi.


În luna martie, Angelina Jolie a atras atenţia asupra crizei umanitare din Yemen: “În timp ce continuăm să privim ororile care au loc în Ucraina şi să cerem încetarea conflictului şi ajutor umanitar, sunt aici, în Yemen, pentru a susţine oamenii care au, de asemenea, nevoie disperată de pace. Aici este una dintre cele mai grave crize umanitare, un civil fiind omorât sau rănit în fiecare oră. O economie devastată de război şi peste 20 de milioane de oameni dependenţi de ajutor umanitar”, scria actriţa atunci.