Magic News

De ce a decis Iura Luncașu să abordeze depresia în filmul „Odată pentru totdeauna”: „Nu îmi e teamă de nimic”

Filmul „Odată pentru totdeauna", în regia lui Iura Luncașu, a debutat în cinematografele din toată țara în 25 februarie. Producția prezintă lupta cu depresia a lui Iura Luncașu, sub forma unei comedii cu elemente dramatice, cu Smiley și Ada Galeș în rolurile principale.

Filmul este compus din trei mini-povești care s-au întâmplat de-a lungul vieții regizorului: două lui și una fratelui său, după cum a povestit Iura Luncașu. Comedia situațiilor a apărut odată cu trecerea timpului, pentru că „atunci când trece o perioadă de la ziua în care s-au întâmplat anumite episoade, reușești să constați și hilarul situației, dispar foarte multe forme de dramatism", a mai precizat Iura Luncașu.

Printre actorii care pot fi urmăriți în filmul „Odată pentru totdeauna" se mai numără Cosmin Natanticu, Augustin Viziru, Giulia Nahmany, Cătălin Cazacu, Celina Enea, cât și fiul regizorului, Mihnea Luncașu.

Iura Luncașu: „Mie nu îmi e teamă să vorbesc"

Regizorul Iura Luncașu a vorbit despre motivele pentru care a ales să abordeze tema depresiei ca subiect central al filmului.

„Când am realizat câte persoane sunt în situația mea, am considerat că e imperativ să începem să vorbim despre asta. Mie nu îmi e teamă să vorbesc. Nu îmi e teamă de nimic. Doar de atacurile de panică.", a spus Iura Luncașu.

În ceea ce privește învățăturile cu care oamenii trebuie să rămână după ce vizionează „Odată pentru totdeauna", acesta a precizat că cel mai important este să găsească în ei puterea de a depăși acele momente dificile.

„E foarte greu să trag o concluzie vizavi de învățăturile cu care vor pleca oamenii. Cea mai importantă este că vor rămâne cu un mesaj: dacă vrei, poți depăși aceste momente. Se poate. Omul e tentat să creadă că, odată ce a ajuns în situația asta, e definitivă, scenariile sunt sumbre. E o perioadă extrem de dificilă, însă dacă te încrezi în specialiști și faci demersurile necesare, poți începe o viață nouă, chiar mai bună decât cea pe care ai avut-o înainte.", a spus acesta.

 

Continuarea AICI