Magic News

Ce va găti Chef Florin Dumitrescu pentru familia lui de Crăciun. Secretele meniului său festiv

Chef Florin Dumitrescu a fost invitat la Radioul lui Moş Crăciun, unde a dezvăluit cum va arăta masa de Crăciun de anul acesta în familia lui.

Unul dintre cei mai iubiţi chefi a stabilit deja cu Cristina, soţia lui, şi cu cele două fetiţe, Ava şi Mia, ce preperate vor savura peste câteva zile, de marea sărbătoare.

Din meniul familiei lui nu vor lipsi sarmalele, însă acestea vor conţine mai mult orez decât de obicei. “În familia Dumitrescu se mănâncă sarmale, dar cu mai mult orez, ca să nu fie atât de grele şi să poţi mânca mai mult. Iar carnea e un amestec de porc cu pui sau porc cu vită şi mai mult orez.”

Cât despre friptură, imaginaţia şi priceperea bucătarului fac diferenţa. “Friptura este planşa goală a unui artist, poţi să te joci cum vrei, este locul în care poţi să creezi tradiţia familiei, în funcţie de amesteul de condimente Eu sunt adeptul fripturii gătite încet, la cuptor. La fel şi sarmalele, îmi place să le gătesc peste noapte. Temperatura cât mai joasă a cuptorului.”

În meniul familiei lui se află anul acesta ciorba de burtă, o tradiţie începută în urmă cu 5 ani, sarmalele, mămăliga, terina de fois gras, friptura din antricot de vită şi de miel, patru garnituri (cous cous, cartofi prăjiţi, salată, dovlecei prăjiţi). Soţia lui îşi doreşte piftie, iar la desert, gusturile sunt diferite, cei patru împărţindu-se între crème brûlée şi lava cake.

Descoperă ce cozonac delicios se mănâncă în familia Dumitrescu: