Magic News

15 filme pe care orice pasionat de modă trebuie să le vadă într-o viață

Îți strălucesc ochii atunci când vezi o ținută de designer la reducere? Ești persoana din grupul tău de prieteni care dă sfaturi utile de stil? Ești mai entuziasmat de Săptămâna Modei decât de sărbători? Sau pur și simplu cauți puțină inspirație stilistică? Dacă ai răspuns „da” la oricare dintre aceste întrebări, atunci iată un rezumat al filmelor epice de modă realizat special pentru tine.

Fie că este o comedie romantică sau un documentar din culisele celor mai mari case de modă, aceste filme iconice pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață îți oferă o imagine profundă asupra industriei și a celor care transformă stilul în artă și creează lumea fantastică, strălucitoare și irezistibilă a modei.

Dacă ești pasionat de modă și ești în căutarea unor producții care să te inspire vizual, ți-am pregătit o listă cu unele dintre cele mai importante filme și documentare lansate vreodată:

Yves Saint Laurent (2014)

 

În Yves Saint Laurent, regizat de Jalil Lespert, este prezentată o reluare a vieții unuia dintre cele mai mari nume din couture-ul franțuzesc.

De la poziția de conducere la Dior în 1957 până la crearea propriei case de modă în 1961, filmul încearcă să surprindă creativitatea complexă a legendarului designer francez. Pierre Niney a triumfat în rolul lui Yves Saint Laurent, câștigând premiul César pentru cel mai bun actor, depășindu-l pe Gaspard Ulliel, care a jucat același rol în Saint Laurent de Bertrand Bonello în același an.

The Devil Wears Prada (2006)

Andy Sachs primește un job de invidiat (crede ea) la revista Runway. Dar, odată instalată, descoperă o lume în care programul de muncă depășește 12 ore pe zi, presiunea și alergătura sunt constante și, orice ar face, nu are cum s-o mulțumească pe Miranda Priestly, șefa ei. Iar când șefa este jucată de Meryl Streep, ține-te bine, este o cursă plină de provocări pe care nicio fashionistă aspirantă nu trebuie să o rateze.

Continuarea AICI