Magic News

Fundaţia Renaşterea organizează Race for the Cure România ediţia a 7-a, pe 26 septembrie

Fundatia Renasterea organizeaza pe 26 septembrie traditionala cursa Race for the Cure Romania, cursa de alergare / plimbare 5km cu punctul de start/sosire pe Stadionul Tineretului Iolanda Balas-Soter.

Race for the Cure 2021  va avea loc in 32 de state europene, devenind cea mai mare cursa internationala destinata promovarii sanatatii si luptei impotriva cancerului de san, cel mai mare si de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii. Aflat la a saptea editie in tara noastra, Race for the Cure aliniaza Romania la linia de start a Europei in cursa pentru prevenirea si combaterea cancerului la femei unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.

La cursa digitala din 2020, 1200 de persoane au sustinut Fundatia Renasterea si datorita lor, 1200 de femei vulnerabile au facut teste medicale gratuite in centrele Fundatiei Renasterea. Anul trecut, 40 de echipe de celebritati din Romania printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Andreea Banica, Atena Boca sau Ada Condeescu si-au creat echipele de start in competitia digitala.

Premiera pe care o aduce editia din 2021 este aceea ca pe langa prezenta la cursa fizica din Bucuresti, de pe 26 septembrie, locuitori din alte orase din tara sau din diaspora, pot aduce sustinere si donatii femeilor din Romania pentru preventia si combaterea cancerului de san si de col uterin, prin intermediul cursei digitale ce se va desfasura in perioada 26 septembrie -10 octombrie, fara un traseu fix, prestabilit. Inscrierile si donatiile se pot face pe siteul www.fundatiarenasterea.ro si www.raceforthecure.eu/ro/Races/Race/Id/68

“Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure va fi din nou fizica, vom sarbatori sanatatea alaturi de femilie, prieteni, colegi dar si de invingatoarele in lupta cu cancerul ! De asemenea, romanii de pretutindeni isi pot arata solidaritatea fata de femeile vulnerabile din tara noastra. Pentru acestia, locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasa, pe aleile din jurul blocului, intr-un colt din Romania sau oriunde in lume. Important este sa ne inscriem pe platforma raceforthecure.eu, si apoi sa aratam in online, folosind #RFTC2021 si #Renasterea2021, ca suntem alaturi de femeile din Romania, in drumul catre combaterea cancerului, prin preventie, stil de viata sanatos si investigatii medicale periodice. Statisticile sunt alarmante, plasand Romania pe un nemeritat loc fruntas in ceea ce priveste rata mortalitatii in Europa, deoarece preventia si diagnosticarea precoce inca nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt coplesitoare. Haideti sa coloram din nou Bucurestiul si Romania in roz, sa donam si sa ii indemnam pe toti sa o faca. Fiecare inscriere e trasformata de Fundatia Renasterea in analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viata!””, subliniaza Mihaela Geoana, Presedinte si co-fondator al Fundatiei Renasterea.   

Procedura de inscriere si participare, impreuna cu toate detaliile si informatiile legate de Race for the Cure 2021 si de actiunile Fundatiei Renasterea se pot gasi pe site-ul oficial al evenimentului international:  https://www.raceforthecure.eu/ro/ si pe https://fundatiarenasterea.ro/