Magic News

Elton John va lansa un album creat în perioada de lockdown

Elton John va lansa în luna octombrie albumul „The Lockdown Sessions”, conceput în perioada izolării alături de unii dintre cei mai cunoscuţi artişti.

Cel de-al 16 album al artistului britanic va fi lansat pe 22 octombrie şi cuprinde colaborări cu Dua Lipa, Gorillaz, Lil Nas X, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Stevie Wonder şi Stevie Nicks.

„Ultimul lucru pe care mă aşteptam să-l fac în timpul izolării era un album. Dar, pe măsură ce pandemia avansa, proiecte unice au apărut”, a declarat Sir Elton John. 

„Unele sesiuni de înregistrare trebuiau să fie făcute la distanţă, prin Zoom, ceea ce evident nu mai făcusem înainte”, a povestit interpretul melodiilor „Your Song” şi „Candle in the Wind”. Alte sesiuni „au fost înregistrate cu respectarea regulilor de siguranţă foarte stricte, lucrând cu un alt artist, dar separaţi de ecrane din sticlă”. 

„Dar toate piesele la care am lucrat au fost cu adevărat interesante şi diferite de tot ce am făcut până acum, lucruri care m-au scos din zona de confort către un teritoriu complet nou”, a dezvăluit el.

În 2018, Elton John a început turneul de adio "Farewell Yellow Brick Road", oprit în 2020 din cauza pandemiei, dar care va fi reluat în 2022. Artistul avea în plan să susţină peste 300 de show-uri în toată lumea timp de 3 ani.