Magic News

La 16 ani, David Popovici a obţinut locul 4 în finala probei de 200 metri liber: “Nu am pierdut medalia, am câştigat locul 4!”

David Popovici s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 200 metri liber de la Tokyo, iar performanţa lui este una uriaşă pentru înotul românesc.

Supranumit El Fenomeno, David are 16 ani şi a concurat de la egal la egal cu adversarii săi, fiind la doar două sutimi de secundă de medalia de bronz.

Înotătorul român a  înregistrat şi cel mai bun timp al său pe distanța de 200 de metri: un minut, 44 de secunde și 68 de sutimi.

David a povestit ce a însemnat această cursă pentru el, declarând că a venit la Tokyo să dea tot ce poate mai bun. Diseară (puțin după prânz, în România), el va lua startul și în seriile probei de 100 m liber. 

"Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei, dar nu contează asta. Am venit aici setat să fac cât de bine pot eu, am și reușit. Și nu aș putea să fiu mai satisfăcut. Aștept să văd ce o să-mi reproșeze antrenorul, eu nu pot decât să mă bucur și o să se bucure și el, sunt sigur.

Scopul meu inițial nu a fost să iau medalie, a fost câștig cât de multă experiență se poate, să le pot arăta tuturor la ce nivel pot să aduc crawl-ul. Eu nu consider că am pierdut medalia, consider că am câștigat locul 4.

Cred că m-am descurcat foarte bine, am reușit tot ce mi-am propus, puteam să plec mai tare acolo, să fac întoarcerea mai nu știu cum, chestii de înotător, dar sunt sigur că mi-am construit cursa aproape perfect. Pe ultima lungime, știam că nu e nimeni mai bun decât mine, așa că am făcut tot ce aveam de făcut și am dovedit ce aveam de dovedit, în primul rând mie!

A fost o încălzire un pic mai lungă și cam grea, proba de 200 m, dar acum sunt gata să mă concentrez pe următoarele probe. Eu mă aștept la un rezultat cel puțin la fel de bun. Nu am simțit presiune la 200 m și nu o s-o las să mă afecteze, pentru că ea există totuși, nici la 100 m. Pentru că deși sunt niște bestii ale înotului cele cu care mă întrec, mi-am câștigat dreptul să fiu lângă ei și să fiu una dintre bestii", a declarat David Popovici