Magic News

Tina Turner la 81 de ani - “Am avut o viaţă grea, dar nu acuz pe nimeni. Astăzi sunt fericită!”

Pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee, venea pe lume Anna Mae Bullock, artista care avea să ajungă pe culmile gloriei.

Prizoniera unei societăţi segregaţioniste, a unui mariaj toxic, ea avea să se impună în anii 80 pentru a deveni Regina muzicii pop, rock şi soul.

În 1957, la Saint-Louis (Missouri), tânăra îl cunoştea pe talentatul compozitor şi chitarist Ike Turner În 1960, printr-o fericită coincidenţă Tina era în studioul de înregistrări al lui Ike şi pentru că artista care trebuia să înregistreze nu a ajuns, ea a fost cea care cântat “A Fool in Love”. Rezultatul a fost peste aşteptări, iar succesul albumului l-a convins pe Ike să o păstreze lângă el pe această femeie atât de talentată, scrie rfi.fr.

Fără experienţă, Anna Mae s-a lăsat ghidată de Ike care i-a schimbat numele în Tina Turner. În 1962, cei doi au devenit un cuplu în viaţă şi pe scenă. Însă artista avea să ajungă se teamă de temperamental lui, de nemulţumirea maladivă a perfecţionistului Ike, de inconstanţa lui.

După 10 ani de răni fizice şi psihice, după intimidări şi frustrări strânse, Tina avea să îşi ia viaţa în propriile mâini. În 1976 a prins curaj şi a evadat din această căsătorie. Trebuia să îşi reconstruiască viaţa, carieră, imaginea, să ia totul de la zero. A început să cânte prin mici cluburi, şi susţinută de un anumit David Bowie a ajuns la Ritz, în New York şi a fost observată de cei de la Capitol Records. În 1983 semna primul contract cu numele ei. Era începutul unei reveniri artistice de excepţie.

Într-o autobiografie recentă, Tina a vorbit fără ocolişuri despre emoţii, sentimente şi resentimente, provocări, boală. Astăzi, Tina este o învingătoare şi o femeie fericită. A învins cancerul, a trecut printr-un accident vascular cerebral şi o insuficenţa renală, perioadă în care l-a avut mereu alături pe soţul ei, Erwin Bach. În 2017, acesta i-a donat un rinichi, salvându-i viaţa.

Iar Tina ştie ca este un miracol faptul ca astăzi este aici, şi îşi celebrează vârsta. “Am avut o viaţă grea, dar nu acuz pe nimeni. Am trăit-o fără reproşuri şi astăzi sunt fericită!”, spune Tina Turner.