Magic News

Joe Biden readuce câinii la Casa Albă, reluând astfel o lungă tradiţie

Joe Biden, cel de-al 46-lea preşedinte al Americii, se va instala la Casa Albă în luna ianuarie, aducându-şi cu el şi cei doi câini, Champ şi Major din rasa German Shepherds.

Champ este în familia Biden de 12 ani, în timp ce Major a fost adoptat în urmă cu 2 ani dintr-un adăpost. Acesta va fi, de altfel, primul câine de la Casa Albă care provine dintr-un adăpost pentru animale.

În timpul campaniei electorale, Joe Biden a postat fotografii cu cei doi câini, scriind că ar fi nişte “Super First Dogs”, atingând astfel o coardă sensibilă a americanilor care iubesc câinii.

Noul preşedinte va relansa astfel o lungă tradiţie, preşedinţii americani având câini, pisici sau papagali.

În ultimii 4 ani, cât SUA au fost conduse de Donald Trump, la Casa Albă nu a locuit niciun câine, Trump fiind primul preşedinte din ultimii 120 de ani care nu a avut câine. Şi acest lucru i-a atras numeroase critici lui Donald Trump.  

Înaintea lui, William McKinley, al 25-lea preşedinte al SUA, care a ocupat funcţia între 1897 şi 1901, avea un papagal, pisici şi cocoşi. 

Donald Trump nu a fost singurul preşedinte american fără câine, Andrew Johnson (preşedinte între 1865 - 1869), James K. Polk (1845-1849) şi Martin Van Buren (1837-1841) neavând animale de companie.

Tradiţia de a aduce animale la Casa Albă a fost instituită de John Adams, al doilea preşedinte (1797-1801) şi primul rezident al Casei Albe, care avea trei câini şi doi cai.

Înaintea lui Donald Trump, Barack Obama a locuit la Casa Albă alături de cei doi câini, Bo şi Sunny.