Magic News

Maratonul digital Race for the Cure Romania 2020 pentru sănătatea femeii şi lupta împotriva cancerului

Tradiţionala cursă Race for the Cure Romania organizată de Fundaţia Renaşterea are loc pe 25, 26 si 27 septembrie, şi, în premieră mondială, va fi în format digital, desfăşurându-se în acelaşi timp cu 31 de state europene partenere.

Race for the Cure este cel mai mare si de succes eveniment de informare si de strangere de fonduri pentru sănatătea femeii, aflat, în 2020, la cea de-a şasea ediţie.

Evenimentul susţine prevenirea şi combaterea cancerului la femei, în România fiind diagnosticate anual cu cancer mamar 9.629, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.

Anul acesta, la linia de start vor fi 40 de echipe de celebrităţi, printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu, care şi-au creat echipele de start în competiţia digitală.

Membrii echipelor sau participanţii singulari pot fi toti cei care se înscriu cu o donaţie minimă care se va transforma în ecografii, mamografii şi acţiuni de susţinere a pacientelor oncologice din România.

“Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizica, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasa, pe aleile din jurul blocului, intr-un colt din Romania sau oriunde in lume. Important este sa ne inscriem pe platforma raceforthecure.eu, si apoi sa aratam in online, folosind #RFTC2020 si #Renasterea2020, ca suntem alaturi de femeile din Romania, in drumul catre combaterea cancerului, prin preventie, stil de viata sanatos si investigatii medicale periodice. Statisticile sunt alarmante, plasand Romania pe un nemeritat loc fruntas in ceea ce priveste rata mortalitatii in Europa, deoarece preventia si diagnosticarea precoce inca nu sunt prioritare, iar dramele femeilor diagnosticate cu cancer sunt coplesitoare. Haideti sa coloram Facebook-ul, Instagram-ul, Tik-Tok-ul in roz in zilele Digital Race for the Cure, sa donam si sa ii indemnam pe toti sa o faca. Fiecare inscriere e trasformata de Fundatia Renasterea in analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viata!””, subliniaza Mihaela Geoana, Presedinte si co-fondator al Fundatiei Renasterea.   

“Race for the Cure” 2020 aduce în premieră participarea diasporei, care va putea face donaţii pentru femeile din Romania pentru preventia si combaterea cancerului de sân, de col uterin sau ovarian.

Procedura de înscriere şi participare, împreună cu toate detaliile şi informatiile legate de Race for the Cure 2020 şi de acţiunile Fundaţiei Renaşterea se pot găsi pe site-ul oficial al evenimentului internaţional:  https://www.raceforthecure.eu/ro/ şi pe https://fundatiarenasterea.ro/