Thrive

Doru Trăscău - “Cred profund în nevoia de conectare, de apropiere”

Doru Trăscău, fondator AB4 și The Mono Jacks, a fost invitat în această dimineaţă în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

El este şi invitatul lui George Vintilă la “Good vibes, good cofee”, un concept Thrive Global România pentru Magic FM. Băutor de cafea, Doru Trăscău a vorbit despre conceptul Caffè sospeso, o cafea în așteptare. Tradiția a început în cafenelele din Napoli, unde cine îşi permitea plătea 2 cafele, una pentru el, alta pentru cineva care nu avea bani. Iar The Mono Jacks are o melodie care poartă acest nume, Doru fiind impresionat de această poveste atât de frumoasă.

În Magic Morning, el a vorbit şi despre concerte şi felul în care pandemia a schimbat totul. “Comparativ cu anul trecut cântăm de 4 ori mai puţin, comparativ cu anul acesta sau cu aşteptările pe care le aveam în luna martie, cântăm de 4 ori mai mult”, a spus Doru Trăscău.

În weekend, artiştii au susţinut 2 concerte, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult, dar le-a dat o senzaţie de normalitate.

Pe Thrive Global este un articol despre cum ni se pare mai valoros ceea ce este rar, iar acest lucru poate fi aplicat şi artiştilor, pe care nu i-am mai văzut performând în ultima vreme.

“Nevoia de a ne vedea şi de a interacţiona, de a livra şi de a asculta muzică este o nevoie şi de o parte şi de alta”, a spus Doru Trăscău. Artistul a declarat că acum lumea înţelege că artiştii nu se mai pot apropia atât cât ar vrea de fanii lor.

În pandemie şi-a propus să scrie mult, să compună, însă nu a scris aproape nimic şi s-a concentrat pe lectură, studiu. În plus, s-a apucat să rezolve nişte lucruri, “să facă curat”.

Dimineaţa, primul lucru pe care îl face este micul dejun alături de cei mici, după care merge la studio şi la sala de repetiţii. “Cam aceleaşi lucruri pe care le făceam şi înainte de izolare”, însă reînceperea activităţii a fost făcută cu paşi mici.

“Am convingerea că nu este o poveste cu final urât”, spune Doru Trăscău. “Nu cred într-o viaţă virtuală, într-o realitate digitală Cred profund în nevoia de conectarea, nevoia de apropiere”, a mai declarat el.