Thrive

Anamaria Ciuhuţă - “Banii sunt ceva ce se planifică şi aşa le dai valoare”

Anamaria Ciuhuţă, expert financiar, a fost în direct în matinalul Magic Morning prezentat de Liana Stanciu.

Astăzi, ea este şi invitata emisiunii “Spune pe bune”, care va fi difuzată de la ora 11 pe Magic TV.  “Spune pe bune” este un concept Thrive Global România pentru Magic FM. Emisiunea va putea fi vizionată şi pe canalul de Youtube Magic FM România sau în reluare, miercuri, de la ora 18, pe Magic TV.

Anamaria Ciuhuţă a oferit în matinalul Magic FM câteva soluţii pentru a economisi bani, chiar şi acum, în această perioadă dificilă.

Cei mai mulţi români trăiesc de la un salariu la altul, iar Anamaria a declarat că în multe familii cu venituri mici există vicii. “Cei mai mulţi ne adminstrăm banii într-un mod greşit”.

Expertul financiar ne-a spus că trebuie să începem cu paşi mici, noi având o personalitate financiară creată în familia în care am crescut.

Pentru început trebuie să vedem ce venit avem şi cum putem creşte acest venit şi ne facem o listă cu cheltuielile pe o lună. După care începem să luăm nişte decizii şi vedem pe ce dăm banii. “În ziua în care am luat banii, atunci mă lipsesc de ei. Sunt banii cu care te plăteşti pe tine.” Astfel într-un an putem crea un fond de urgenţă. “Când vine o problemă, ultimul stres pe care ar trebui să îl am sunt banii.”, spune Anamaria Ciuhuţă.

Sunt două metode prin care poţi rămâne cu bani în buzunar: reduci cheltuielile sau îţi creşti veniturile.

Expertul financiar ne îndeamnă să fim chibzuiţi, să ştim pe ce se cheltuie banii înainte ca aceştia să intri în cont: “Banii sunt ceva ce se planifică şi aşa le dai valoare”.

Anamaria Ciuhuţă poate fi găsită pe https://financialparenting.eu/