Thrive

Medicul neurolog Mihai Radu Ionescu - De ce dormim prost

Medicul neurolog Mihai Radu Ionescu a fost invitat în matinalul Magic Morning cu Liana Stanciu.

În matinalul de astăzi am vorbit despre somn şi vise, am aflat de ce dormim prost şi cum putem avea un somn de calitate.

Medicul neurolog poate fi urmărit astăzi în emisiunea “Spune pe bune”, un concept Thrive Global România for Magic FM. Difuzat pe Magic TV, interviul este disponibil şi pe canalul de Youtube Magic FM România.

Mihai Radu Ionescu ne-a spus că sunt multe cauze medicale pentru care dormim prost, dar sunt şi foarte multi oameni sănatoşi care acuză tulburari de somn pentru că nu au o igienă de somn.

“În igienă de somn aş rezuma toate comportamentele pe care le facem înainte de a dormi”, a declarat medicul neurolog. “Ar trebui să nu facem sport, să păstrăm dormitorul pentru somn, camera să fie răcoroasă, întunecată. Nu e recomnadat să mâncăm înainte de a dormi. E nevoie de un program regulat de somn. Ora la care ne trezim este sub controlul nostru.”

Medicul neurolog a declarat că alcoolul nu este o soluţie pentru a dormi, iar calitatea somnului lasă de dorit. “Nu e un somn odihnitor. Toate efectele adverse contrabalansează acel beneficiu perceput asupra somnului.”

De asemenea, Mihai Radu Ionescu a vorbit despre vise. Unii oameni îşi joacă visele, se agită în somn, iar aceştia ar trebui să vină la medic, pentru că pot avea anumite boli. Dacă avem coşmaruri, dar nu ne afectează viaţa, atunci acesta este un lucru normal. “Nu ar merita controlate visele”, spune medicul.