Magic News

Actorul Jerry Stiller, cunoscut pentru rolul din “Seinfeld”, a murit la vârsta de 92 de ani

Actorul Jerry Stiller, cunoscut pentru rolurile din “Seinfeld” şi “The King of Queens” şi tatăl lui Ben Stiller, a murit la vârsta de 92 de ani.

Fiul lui este cel care a făcut anunţul: “Sunt trist să spun că tatăl meu, Jerry Stiller, a murit din cauze naturale. A fost un tată şi un bunic minunat şi un soţ devotat lui Anne timp de 62 de ani. Ne va lipsi mult. Te iubesc, tată!”

Născut în 1927 în Brooklyn, Jerry Stiller a urmat cursurile Syracuse University şi HB Studio, unde a studiat teatrul. A debutat pe Broadway în 1954, în comedia muzicală „The Golden Apple”.

La începutul carierei a susţinut show-uri alături de soţia lui, Anne Meara, care a murit în mai 2015, şi a jucat pe Broadway şi în seriale de televiziune.

A devenit celebru o dată cu rolurile lui Frank Constanza din „Seinfeld”, difuzat de NBC între 1989 şi 1998 şi considerat de Vanity Fair cel mai bun sitcom din toate timpurile. Jerry l-a interpretat pe tatăl irascibilului George Constanza, rol care i-a adus o nominalizare la Emmy Awards în 1997.

De asemenea, Stiller a fost Arthur Spooner din „The King of Queens” şi  managerul lui Zoolander în comedia regizată de Ben Stiller.

A jucat împreună cu fiul lui în  „The Heartbreak Kid” (1997), dar şi în comedia de succes „Zoolander”.

În 2001, Stiller a fost nominalizat la Grammy pentru albumul „Married to Laughter: A Love Story Featuring Anne Meara”.

Împreună cu Meara, el a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame în 2007.