Magic News

#CafeaPentruSpitale. Oricine poate oferi o cafea şi un moment de răgaz personalului medical

Beans&Dots Speciality Coffee Shop si Ialoc.ro au demarat o campanie pentru a veni în sprijinul medicilor din spitale care, în această perioadă se confruntă cu nenumărate provocări și lipsuri.

#CafeaPentruSpitale propune un mecanism simplu prin care, cu doar 4 lei, oricine poate oferi o cafea, în condiții depline de siguranță și igienă, celor care se află în linia întai în lupta împotriva pandemiei.

”Dincolo de toate inițiativele admirabile și donațiile prin care încercăm cu toții să dotăm spitalele cât de bine se mai poate acum, dincolo de măști și combinezoane, personalul medical are și va avea în continuare nevoie de câte un răgaz să-și tragă sufletul și, da, de multă cafea.
În egală măsură, ne-am gândit că este și o modalitate simplă prin care consumatorii fideli își pot ajuta cafenelele preferate să nu se închidă... definitiv cumparând la un preț subvenționat de către coffee shop, cafele pentru personalul medical din spitale.”, explică Anca Ungureanu, de la Beans & Dots. Rename Advertising s-a alăturat demersului și asigură cu propriile mașini distribuția cafelei, iar The Barn Coffee Roasters din Berlin se asigură că stocul de cafea este pe masura necesarului.

Mecanismul ințiativei este simplu

Oricine dorește poate cumpăra un voucher pentru 5 cafele, iar la fiecare 10 vouchere adunate vor trimite la spitale un kilogram de cafea, suficient pentru 60-70 de cafele. Cu cat mai multi oameni vor cumpara cafele pentru spitale cu atat mai mult kilograme de cafea vor fi trimise. Inițiatorii s-au asigurat că spitalelor au aparate de preparat cafeaua, iar aceasta va fi trimisă, în funcție de aparate, sub formă de boabe sau măcinată.

“Dupa succesul campaniei naționale #sustinemafacerilemici demarat împreună cu prietenii de la Beans&Dots am decis să trecem la următorul pas pe platforma noastră #cafeapentruspitale. În felul acesta susținem cu un efort minim medicii care muncesc până la epuizare în aceste zile în spitalele din București, dar și coffee shopurile care în aceste zile sunt închise, dar care au stocuri de cafea pe care le pot oferi la un preț mic. Ne dorim să avem cât mai multe coffee shop-uri si prajitorii înregistrate pe platformă care să adere și la această inițativă și cât mai mulți clienți care să cumpere carduri cu cafele pentru spitale.” a spus Cosmin Magureanu co-fondator Ialoc.ro

Cafea si câteva minute de pauză

Prin intermediul aceste campanii personalul medical va putea avea în orice moment din zi și din noapte cafea proaspăt făcută, câteva minute de pauză, un pic de normalitate și putere. Și mai ales vor știi ca mulți oameni din afara zidurilor spitalelor se gândesc la ei cu recunoștință și grijă.

Campania #CafeaPentruSpitale își propune să acopere nevoile a trei instituții sanitare din București, este vorba de aproape 600 de cadre medicale de la Institutul Matei Balș, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, secția ATI – Pediatrie, și Serviciul de Ambulanță București. Inițiatorii speră că și alte cafenele din București și din țară se vor alătura acestei campanii și astfel numărul personalului medical de la nivel național care ar putea beneficia de cafea caldă să crească.