Magic News

Platforma "Un Singur Cluj" sprijină medicii în lupta cu Covid-19

Peste 50 de asociaţii şi fundaţii din Cluj s-au unit într-o iniţiativă care urmăreste să-i sprijine pe medici şi personalul din spitale în lupta cu virusul Covid-19.

În acest sens, au creat, împreună cu autorităţile locale platforma unsingurcluj.ro care îşi propune să gestioneze mai eficient acţiunile de strângere de fonduri pentru spitalele din judeţ, instituţii publice şi inţiativele civice din oras.

Persoanele fizice, dar şi companiile vor putea face donaţii directe prin intermediul platformei, iar sumele strânse şi materialele medicale vor fi redirecţionate în funcţie de nevoile actualizate la zi.

Un Singur Cluj mobilizează bani și resurse pentru a se alătura acțiunilor spitalelor, autorităților și inițiativelor civice, într-un efort comun de sincronizare a eforturilor și centralizare a informațiilor. Platforma adună zeci de evenimente, organizații civice, companii, universități și instituții ale administrației publice din județul Cluj.

Platforma unsingurcluj.ro este iniţiată de festivalurile Electric Castle, Jazz in the Park, Street Food Festival, TIFF şi Untold, organizaţiile Centrul Cultural Clujean şi Asociația pentru Relații Comunitare, împreună cu Primăria, Consiliul Județean și Instituția Prefectului Județului Cluj. Alte 50 de organizații clujene s-au alăturat deja demersului, care este deschis în continuare tuturor celor interesați să contribuie.

Toate fondurile și resursele adunate pe platformă sunt folosite pentru a sprijini unitățile medicale, instituțiile locale și inițiativele civice în demersurile lor împotriva pandemiei. Deciziile de folosire a fondurilor și resurselor se iau în funcție de analiza centralizată a nevoilor și urgențelor pe care consorțiul USC (Spitale - Prefectură - Primărie - Organizații) o actualizează în permanență.