Thrive

Chef Florin Dumitrescu - “Încerc să gătesc în aşa fel încât să nu fac risipă de alimente”

Chef Florin Dumitrescu a fost în direct prin telefon în matinalul Magic Start şi a povestit cum s-a schimbat viaţa lui şi a familiei în aceste zile.

Am aflat cât de des găteşte, ce anume preferă, dar şi câte feluri de mămăligă poate face.

În casa lui Florin Dumitrescu se găteşte în acest moment de 3 ori pe zi, Florin împărţind această sarcină cu soţia lui, Cristina.

Românii au cumpărat cantităţi mari de mălai în ultimele zile, iar Liana a vrut să ştie dacă în casa lui Chef Florin Dumitrescu se face mămăligă. Cel puţin o dată pe săptămână, familia lui mănâncă mămăligă cu brânză şi smântână de capră. Dacă o face Cristina, mămăliga este moale, dacă o face Florin, atunci mămăliga este mult mai consistentă, lui plăcându-i să o mănânce şi a doua zi, rece.

Chef-ul ne-a învăţat să facem chipsuri de mămăligă şi a povestit că pe vremea dacilor se făcea mămăligă din hrişcă, din mei, se foloseau cerealele. Numele de “mămăligă” ar veni de la o doamnă pe care o chema Lica şi căreia toată lumea îi spunea “Mama Lica”. Francezii mănâncă mămăligă cu trufe, italienii cu porcini, iar românii preferă să o combine cu slănină sau cârnaţi. Mămăliga poate fi şi un desert, spune Chef Florin Dumitrescu, atunci când pui lapte în ceaunul în care a fiert mămăligă, iar la final adaugi o dulceaţă de fructe.

Chef Florin Dumitrescu a declarat că în aceste zile mănâncă mai puţin, preferând porţiile mai mici. “Încerc să gătesc, în aşa fel încât să nu fac risipă de alimente.”

Florin Dumitrescu foloseşte mult untul când găteşte şi a dezvăluit că are 10 kilograme de unt în casă, pe care l-a congelat. Sfatul lui este să gătim puţin şi să nu facem risipă de alimente, iar procedând astfel nici nu riscăm să ne îngrăşăm.

Acesta a dezvăluit că a făcut pizza cu o seară în urmă, iar astăzi va face paste. Pentru weekend ar vrea să facă un roast beef, mezeluri făcute în casă, un piept de pui, dar şi o ciorbă de văcuţă.