Magic News

Poezia luptă împotriva pandemiei: Actriţa Oana Pellea citeşte online poezii în fiecare seară

Pandemia de coronavirus a adus schimbări majore în vieţile oamenilor, iar spaţiul cultural încearcă să se adapteze. Teatrele s-au închis, muzeele şi expoziţiile pot fi vizitate virtual, artiştii susţin concerte online.

În acest context, actriţa Oana Pellea şi-a anunţat fanii că va citi în fiecare seară pe Youtube o poezie, declarând că astfel vrea “să-şi justifice existenţa pe pământ”.

“Pentru că trăim ceea ce trăim şi pentru că cred că un artist trebuie să facă ceea ce ştie el mai bine sau ceea ce crede că ştie mai bine şi pentru ca să nu treacă tot timpul ăsta deageaba, teatrele fiind închise, să îmi justific şi eu existenţa pe Pământ, să nu fac umbră pământului deageaba, m-am gând, ca în fiecare seară, să vă citesc o poezie sau o pagină ce mi-e aproape de suflet. Şi în această seară, îmi îngădui, îngăduiţi-mi să încerc să vă citesc Nichita Stănescu”.

Prima poezie citită de Oana Pellea a fost “Îngerul cu o carte în mână” de Nichita Stănescu.

“Pe mâine seară şi totul o să fie foarte bine, cu tot dragul, din tot sufletul, o seară frumoasă!”, a fost mesajul de încheiere al actriţei.