Magic News

Gina Bradea - “Consider bucătăria tradiţională românească cea mai gustoasă din lume”

Blogger-ul culinar Gina Bradea a fost invitată în această dimineaţă la Magic FM. Comparată cu Radu Anton Roman sau cu Ion Creangă pentru că scrie cu foarte multe regionalisme, Gina Bradea ne-a povestit despre bucătăria românească, reţete delicioase şi pasiunea sa pentru gătit.

“Cred că am început dintotdeauna. În familie e o tradiţie a gătitului. Sunt moldo-dobrogeancă. Având bunici şi mătuşi foarte gospodine, am învăţat de la fiecare câte ceva. Se împleteşte bucătăria dobrogeană cu bucătăria moldovenească şi ceea ce rezultă este o savoare aparte”, a povestit Gina.

“Mi-a placut să gătesc, aşa cum mi-a plăcut să citesc”, a dezvăluit blogger-ul, care colecţionează cărţi de reţete.

Ea a povestit cum a ajuns în Italia, se plictisea şi atunci i-a venit ideea de a face acest blog culinar. Acum sunt milioane de oameni care o urmăresc lunar şi îi urmează reţetele.

Gina Bradea ne-a adus plăcintă de post, de mere şi de dovleac, dar şi cartea “50 de reţete de post”. “Reţeta de plăcintă este foarte simplă”, însă Gina a avut nevoie de multe încercări pentru a ajunge la acest rezultat.

Ea nu are nevoie de mult timp pentru a face o mâncare delicioasă, fiind expertă în mâncăruri rapide. În 10 minute poate face o omletă foarte gustoasă. De asemenea, o salată de fasole este gata foarte repede, la fel şi o porţie de paste.

Cea mai laborioasă mâncare o reprezintă afumăturile de casă, pe care le pregăteşte împreună cu soţul ei. “Procesul durează destul de mult. “Cel mai elaborat preparat a fost un prosciutto crudo, care a durat 1 an de zile.

“În bucătărie e bine să fii tu”, spune Gina, axată pe bucătăria tradiţională românească. “Consider bucătăria tradiţională românească cea mai gustoasă din lume, dar nepromovată”, a declarat blogger-ul culinar în Magic Start. Oamenii o întreabă diverse trucuri pentru reţetele româneşti, iar Gina vorbeşte cu ei ore în şir. Aşa, românii plecaţi din ţară redescoperă gustul de acasă. “Iar asta mă face să plâng. E cea mai mare răsplată pentru mine. O mâncare înseamnă, de fapt, familie.”

Gina Bradea ne-a povestit şi despre cel mai spectaculos preparat al ei, raţă umplută cu sarmale făcute din piept de raţă, o reţetă care nu îi aparţine, dar pe care a readus-o la lumină. “Se topeşte în gură totul”. De asemenea, a amintit de o altă reţetă a ei, “Gâscă a la D’Artagnan”.

“Nu e greu să găteşti”, spune Gina Bradea, care le-a inspirat pe multe femei să se apuce de gătit.