Magic News

Mariah Carey - Trei recorduri Guinness pentru “All I Want For Christmas Is You”

Apărut iniţial în 1994 pe albumul “Merry Christmas”, cântecul “All I Want For Christmas Is You” continuă să îi aducă artistei Mariah Carey cele mai importante recompense.

Guinness World Records a declarat “All I Want For Christmas Is You” Cel mai bine clasat cântec pentru Sărbători în topul Billboard Hot 100 al unui artist solo, cel mai accesat cântec pe Spotify în 24 de ore (cu peste 10,8 milioane de accesări în luna decembrie a anului trecut) şi cântecul de Crăciun care a petrecut cele mai multe săptămâni în Top 10 single-uri din Marea Britanie.

Melodia a fost scrisă de Mariah Carey în doar 15 minute, însă artista nu îşi dorea să o înregistreze considerând că acest gen de piesă face parte din repertoriul artiştilor mai în vârstă. A înregistrat totuşi piesa în luna august şi şi-a decorat studioul pentru a putea intra în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

Cântecul a devenit rapid unul dintre cele mai ascultate în perioada sărbătorilor de iarnă, s-a vândut în peste 15 milioane şi i-a adus artistei peste 60 de milioane de dolari în redevenţe. Din vânzări, drepturi de autor, difuzări şi concerte, Mariah mai câştigă în fiecare an aproximativ 2,5 milioane de dolari.  

Cele trei recorduri stabilite de “All I Want For Christmas Is You” vor fi incluse în ediţia Guinness World Records 2020. Artista a acceptat distincţia în timpul show-ului ei de Crăciun, susţinut la Colosseum din Las Vegas. 

Mariah Carey va putea fi urmărită în Las Vegas în spectacolul „All I Want For Christmas Is You Tour” până pe 30 noiembrie, după care artista va ajunge pe coasta de Est a Statelor Unite.

Foto: Gettyimages.com