Magic News

A murit Leo Iorga. Fostul solist Compact avea 54 de ani

Leo Iorga, fosul solist Compact, a murit sâmbătă, 2 noiembrie, după ce ani de zile s-a luptat cu o boală cruntă: cancerul.

Mesajul dispariţiei artistului a fost dat de foştii colegi de trupă: „Colegul nostru de trupa Leo Iorga a plecat spre o lume mai bună... Dumnezeu să-l ierte! Va rămâne în inimile noastre pentru totdeauna“.

Edy Iorga, fiul lui cel mare al artistului, a publicat pe Facebook o fotografie de familie cu mesajul emoţionat: “„Drum lin, tata! Te iubesc.”

Viaţa lui Leo Iorga s-a schimbat radical în 2011, iar de atunci artistul a suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Prima data a trecut printr-o operaţie de extirpare a unei celule canceroase la plămâni, în 2014 a suferit o operaţie pe creier, iar în 2015 i-a fost extirpată glanda suprarenală.

În luna februarie a acestui an, familia artistului cerea din nou ajutor. Leo fusese diagnosticat cu o tumoră canceroasă la plămâni, iar familia lui demara o campanie de strângere de fonduri. Intervenţia nu putea fi făcută în România, iar pentru operaţia din Germania era nevoie de 70.000 de euro.

“Prin cantecele sale, Leo, ti-a fost alaturi in momente importante si inca iti este in amintiri pe care le-a umplut cu bucurie. Acum, "După ani și ani" se reintoarce in atentia ta pentru a iti cere sa-i fii si tu alaturi de data aceasta. Leo Iorga se lupta cu cancerul de 8 ani si cateodata castiga si urca pe scena iar cateodata, adversarul devine atat de puternic incat doar impreuna cu voi il poate invinge din nou. Acum e una din acele dati in care trebuie sa luptam impreuna.”

De-a lungul unei cariere de 40 de ani, Leo Iorga a cantat cu trupele Compact, Cargo, Pacific, Schimbul 3 şi PACT by Leo Iorga & Adi Ordean,

Este unul dintre cei mai importanţi reprezentaţi ai rock-ului românesc, rămas în amintirea fanilor datorită unor melodii ca: „Să te gândeşti la mine“, „După ani şi ani“, „Singur în noapte“, „Ploaia“, „Toamnă în sufletul meu“, „Trenul pierdut“ şi „Cine eşti tu oare?“.