Magic News

Ed Sheeran, alături de Prinţul Harry, pentru a încuraja oamenii să vorbească despre sănătatea mintală

Ed Sheeran şi Prinţul Harry au făcut echipă în Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale, pentru a-i încuraja pe oameni să vorbească despre sănatatea lor mintală.

Artistul l-a vizitat pe Printul Harry şi cei doi roşcaţi au realizat împreună un clip în care vorbesc despre conştientizarea problemelor mintale. “Atât prințul Harry cât și Ed Sheeran vor să se asigure că nu doar azi, ci în fiecare zi, te îngrijești de tine, de prietenii tăi și de cei din jurul tău. Nu este nevoie să suferi în tăcere - împărtășeşte cum te simți, întreabă cum face cineva și ascultă răspunsul. Fii dispus să ceri ajutor atunci când ai nevoie și să știi că suntem cu toții în asta.” este mesajul de pe contul de Instagram al Ducilor de Sussex.

Membrii familiei regale susţin în mod regulat aceasţa iniţiativă de sensibilizare asupra provocărilor cu care se confruntă cei care suferă de maladii mintale.

În utimii ani, Prinţul William, Kate Middleton şi Prinţul Harry au susţinut campania fundaţiei The Royal Foundation Heads Together care încurajează oamenii să vorbească despre provocările lor legate de sănătatea mintală.

În această săptămână, Altețele lor regale Ducele și ducesa de Cambridge și Ducele și ducesa de Sussex s-au reunit pentru a lansa clipul campaniei “Every Mind Matters” /Fiecare minut contează în cadrul National Health Service, pentru promovarea unui serviciu online care oferă ajutor oamenilor care se luptă cu diferite boli mintale.

„Cunoaştem acel sentiment în care viaţa ne depăşeşte. Milioane dintre noi se confruntă cu probleme mintale, de la toate vârstele, cu intensităţi diferite, din diferite motive. Suntem tensionaţi, ne simţim la pământ, anxioşi sau avem probleme în a reuşi să dormim. Eu, tu...“, începe William. „ ... fratele tău, mama ta, colegul tău, vecinul tău, aşteptând, sperând. Credem că nu se poate face nimic. Noi nu putem face nimic în legătură cu asta“, continuă Harry. „Dar acest lucru este greşit. Putem face anumite lucruri. De astăzi, există un mod de a răsturna situaţia. «Fiecare minte contează» vă va arăta modalităţi simple de a vă verifica sănătatea mintală“, spune Meghan. „Vei putea începe cu un plan gratuit online, proiectat pentru a te ajuta să gestionezi stresul, să sporeşti starea de bine, să îţi îmbunătăţeşti somnul şi să simţi că preiei controlul“, oferă detalii Kate.

În 2018, Ducesa de Cambridge a lansat „Mentally Healthy Schools”, un site web gratuit pentru școlile primare, oferind personalului școlar informații, sfaturi și resurse practice pentru a înțelege și a promova mai bine sănătatea mintală și well-being-ul.

În mai 2019, Ducele și Ducesa de Cambridge și Ducele și Ducesa de Sussex au lansat Shout, un serviciu gratuit de mesagerie text 24/7, unde oamenii pot să scrie „Shout” dacă se confruntă cu probleme de sănătate mintală. Ei intră în legătură cu cu voluntari instruiți care le oferă ajutor într-un moment în care au cel mai multă nevoie.

Într-un interviu din 2017, Prinţul Harry a mărturisit că moartea mamei lui l-a afectat profund şi că a suferit de depresie începând din adolescenţă.