Magic News

Chef Florin Dumitrescu - “Povestesc oamenilor despre mâncarea clasică românească”

Chef Florin Dumitrescu a fost invitat în matinalul Magic Start şi a vorbit despre cea mai recentă carte a sa, “Româneşte. Punct şi de la capăt”, lansată recent.

Celebrul Chef a venit în studioul Magic FM împreună cu soţia lui, Cristina Sima, cea care s-a ocupat de apariţia acestei cărţi care conţine 60 de reţete româneşti clasice. “În mare parte este opera ei, eu am scris, am gătit şi Cristina a facut ca această carte să arate aşa.”

“Româneşte. Punct şi de la capăt” este o carte românească de bucate, adaptate la 2019. “Bucatele sunt tot ceea ce punem pe masă. Aceasta carte este despre mâncarea românească clasică pusă într-o lumină de 2019, clasică, elegantă, demnă de orice restaurant de fine dining.”, a dezvăluit Chef Florin Dumitrescu.

“Povestesc oamenilor despre mâncarea clasică românească, fără pretenţii. Doar că i-am pus un costum şi un papion şi am aşezat-o la o masă mai elegantă.”  

Şedinţa foto pentru carte a durat şase zile, perioadă în care Chef Florin Dumitrescu a gătit toate reţetele. “Singurul care a suferit a fost tortul de clătite. Era gustul copilăriei unuia dintre fotografi, este nepotul fostului şef bucătar de la Complexul Furnica. Acasă îi făcea acest munte de clătite: clătită, magiun, frişcă, clătită, magiun, frişcă...”

Cum arată micul dejun şi cina în familia lui Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu ne-a spus cum arată micul dejun pentru cele două fetiţe ale sale, Ava şi Mia. “Micul dejun pentru copii începe cu un smoothie. Ne-am obişnuit să mâncăm toţi la fel. Doar la paste sunt şase sosuri pentru patru persoane. După 15-20 de minute facem pâine prăjită cu legume, omletă, ou fiert.”

Familia Dumitrescu ia cina la ora 19-19.30 cel târziu. “Dacă nu sunt eu acasă, găteşte, bineînţeles, soţia, dacă nu este nici ea, atunci găteşte soacra. Ieri chiar am gătit cu fetiţa cea mare. A tăiat singurică avocado, castraveţi. Am gătit hamburger cu carne de ţară.”

De ce nu poate desfiinţa Chef Florin Dumitrescu ceafa cu cartofi prăjiţi

“Nu pot să desfiinţez această combinaţie. În România este ceafa de porc cu cartofi prăjiţi. În Franţa găseşti antricotul de vită şi cartofii prăjiţi. În Italia T-bone-ul cu legumele sote.”

Reţeta specială a lui Chef Florin Dumitrescu este ceafa ţigănească a la Oaş. “Aşa am mâncat în Negreşti.”

Reţeta Pomme du Sima, desertul creat special pentru soţia lui, Cristina