Magic News

Festivalul Mamaia 2023 - Cele mai frumoase 5 melodii de dragoste de la Direcția 5

Evenimentul jubiliar va avea loc între 25-27 august 2023 și va aduce pe scena din Piațeta Perla din Mamaia cele mai sonore nume ale muzicii ușoare românești, alături de Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară Mamaia, dirijată de Daniel Jinga. Celebrăm dragostea alături de trupa Direcţia 5, care ne va cânta unele dintre cele mai frumoase melodii de iubire.

Iubirea este sentimentul despre care Direcţia 5 cântă de mai bine de 30 de ani, acesta devenind un adevărat leitmotiv în cântecele lor inspirate din poveşti reale, cele mai multe ale membrilor trupei.

Înainte de concertul de la Festivalul Mamaia 2023, noi am făcut un top al celor mai frumoase melodii de dragoste Direcţia 5. Ni le aducem aminte, le fredonăm toată luna, iar între 25-27 august 2023 le cântăm în Piațeta Perla din Mamaia.

Trupa a lansat peste 20 de albume şi zeci de piese, printre care şi colaborări cu nume de referinţă din muzica românească: Loredana, Delia sau Paula Seling.  

Alături de Direcţia 5, la Festivalul Mamaia 2023 concertează în aceeași seară și Holograf.


 „Am nevoie de tine”

Lansată în anul 2000 o dată cu albumul „Cântece noi cu Direcţia 5”, aceasta este piesa de suflet a multor fani ai trupei. De asemenea, e și una dintre cele mai frumoase balade de dragoste cântate vreodată în limba română.

 „Dacă ai şti”

Face parte de pe acelaşi album, „Cântece noi cu Direcţia 5” şi este una dintre piesele favorite ale trupei.

Această baladă rock le aducea artiştilor locul al lll-lea la Festivalul Mamaia 2000, la secţiunea Rock. 

 „Îţi promit”

Un single relativ nou, descris de Cristi Enache drept „unul dintre cele mai frumoase cântece pe care le-am lansat”.

Deci, n-avea cum să lipsească din acest top.

 

„O fată ca ea”

„O fată ca ea” este o melodie lansată în anul 2010. Este una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei.

Pe YouTube videoclipul are 9,6 milioane de vizualizări. Ca mai toate cântecele Direcţia 5, şi acesta este inspirat de o poveste reală.

 „Am ştiut”

Unul dintre hit-uri mai noi ale trupei, „Am știut” face parte de pe albumul „Happy Days” și este una dintre piesele care întotdeauna face publicul să cânte alături de trupă. 

După 11 ani de absență ai festivalului lansat în urmă cu șase decenii, fanii muzicii ușoare vor fi răsplătiți cu o ediție aniversară, ce se va desfășura în perioada 25-27 august, de la ora 19.00, în Piațeta Perla din Mamaia, și va fi prezentată de Liana Stanciu și de Aurelian Temișan. 

Direcția 5 va cânta în seara de vineri, 25 august.