Magic News

“Cernobîl” este cel mai popular serial din lume. A devansat “Breaking Bad” şi “Game of Thrones”

Serialul “Cenobîl” a devenit cel mai popular serial din lume, depăşind celebrele seriale “Braking Bad” şi “Game of Thrones”, potrivit platformei IMDb.com

După doar 5 episoade, serialul despre catastrofa nucleară din 1986 de la centrala de la Cernobîl are o medie de 9,7 din 10 pe IMDb, după notele oferite de 140.000 de utilizatori ai platformei.

“Cernobîl” a depaşit astfel în popularitate serialul cult “Breaking Bad” care are un scor de 9,5 şi extrem de mediatizatul “Game of Thrones”, cu 9,3.

În topul celor mai populare seriale se află: "Cernobîl" (9,7), "Breaking Bad" (9,5), "Band of Brothers" (9,5), "Game of Thrones" (9,3), "The Wire" (9,3), "Rick and Morty" (9,3), "The Sopranos" (9,2), "Sherlock" (9,1), "True Detective" (9), "Fargo" (9), "Black Mirror" (8,9), "Stranger Things" (8,9), "Friends" (8,9), "Westworld" (8,8), "Peaky Blinders" (8,8).

“Cernobîl” este un serial HBO, iar Rusia nu este încântată de această producţie, presa de la Moscova scriind că un serial rusesc este acum în pregătire, în care se susţine ca agenţii CIA ar fi fost la originea catastrofei.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a avut loc pe 26 aprilie 1986, la ora locală 01.23, fiind cauzat de o explozie a centralei nucleare din oraşul ucrainean Prîpeat. Ucraina, Belarus şi Rusia sunt ţările care au avut cel mai mult de suferit, 8,4 milioane de oameni fiind expuşi radiaţiilor.

Autorităţile au evacuat zona din jurul centralei, Prîpeat fiind astăzi un oraş-fantomă.