Magic News

Jamie Oliver şi-a închis mai multe restaurante din Marea Britanie

Jamie Oliver, cel mai cunoscut bucătar din Marea Britanie, a anunţat intrarea în insolvenţă a lanţului de 25 de restaurante pe care le deţine în Regatul Unit.

În restaurantele lui Jamie lucrau 1300 de oameni, iar cele mai multe dintre aceste localuri aparţineau lanţului Jamie’s Italian, lansat în 2008, ele fiind situate în cele mai mari oraşe din Marea Britanie. De asemenea, printre restaurantele închise sunt şi cele Fifteen London, deschise în 2002 penru a-i ajuta pe tinerii şomeri.

22 dintre restaurant vor fi închise imediat, iar aproximativ 1000 de oameni vor fi concediaţi.

“Sunt devastat de falimentul restaurantelor noastre din Regatul Unit”, a scris Jamie pe Twitter, cunoscut de aproximativ 20 de ani pentru show-urile sale culinare şi cărţile de reţete care s-au vândut extrem de bine.  

„Restaurantele Jamie's Italian şi Jamie Oliver's Diner de la aeroportul Gatwick îşi vor continua activitatea pentru o scurtă perioadă în timp ce administratorii vor analiza opţiunile”, a transmis compania KPMG, administratorul restaurantelor în faliment.

Jamie Oliver a deschis aceste restaurante bazându-se pe ingredientele de calitate, însă în ultimii ani au apărut tot mai multe restaurant de acest fel, inclusiv fast-food-urile promovând astfel de preparate.

 

În plus, obiceiurile britanicilor s-au schimbat, aceşia preferând mai degrabă să comande acasă prin intermediul aplicaţiilor decât să iasă la restaurant. Iar cqnd merg la restaurant, aleg unul la modă.