Magic News

Cu ajutorul lui Roger Waters de la Pink Floyd, doi băieţi răpiţi de tatăl lor în Siria şi-au regăsit mama

Roger Waters, membru fondator al formaţiei Pink Floyd, a fost îngerul salvator pentru doi băieţi răpiţi de tatăl lor în Siria.

Artistul a zburat în nordul Irakului alături de un avocat şi de mama băieţilor pentru a-i prelua pe micuţi. În vârstă de 7 şi 11 ani, băieţii originari din Trinidad-Tobago au fost răpiţi de tatăllor, un luptător al grupării Stat Islamic, în 2014 şi duşi în Siria.

Ayyub Ferreira, în vârstă de 7 ani, şi fratele său, Mahmud, de 11 ani au ajuns într-un lagăr de refugiaţi din nordul Siriei după ce tatăl lor ar fi murit în 2017, iar mama lor vitregă i-a abandonat.

Chitaristul a aflat de această poveste de la Clive Stafford-Smith, avocat şi fondator al organizaţiei pentru drepturile omului Reprieve, cei doi reuşind să o găsească pe mama lor din Trinidad şi să pună la punct întreaga operaţiune de salvare.

Waters a convins guvernul din Trindad să emită actele de călatorie pentru băieţi şi a plătit avionul şi echpajul. Băieţii se află acum la Londra, urmând să plece acasă, în Trinidad, alături de mama lor.

“Este prima dată, dar sper să nu fie ultima", a spus artistul, care a criticat inteventia occidentală în Siria. Început în 2011, războiul din Siria a dus la moartea a 360.000 de oameni şi la exodul a milioane. Aproape 1200 de copii, toţi străini, ar fi acum în mâinile forţelor kurde.