Magic News

A murit celebrul actor american Burt Reynolds

Actorul american Burt Reynolds, un adevarat star la Hollywood în perioada 1970-1980, a murit la vârsta de 82 de ani în urma unui atac de cord.

Reynolds era internat la centrul Jupiter Medical din Florida, potrivit managerului său, Erik Kritzer, relatează Hollywood Reporter. Burt Reynolds a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, în 2010 suferind o operaţie de bypass

În prezent, actorul filma pentru producţia “Once Upon a Time in Hollywood”, regizată de Quentin Tarantino, a cărei premieră este programată pentru anul viitor. El  interpreta un bătrân aproape orb la ferma căruia s-au adăpostit Charles Manson si secta lui cu câteva luni înainte de asasinarea actriţei Sharon Tate.

Fiu al unui indian Cherokee şi al unei italience, Burt Reynolds a visat la o carieră de fotbalist, care a fost înreruptă brusc din cauza unei accidentări. S-a orientat spre meseria de cascador şi apoi de actor, apărând în câteva seriale de televiziune precum Gunsmoke (1962-1965) şi Hawk (1966), dupa care a jucat în filme western.

A cunoscut celebritatea în 1972 o dată cu apariţia în Deliverance unde a jucat alaturi de John Voight şi a rămas în memoria cinefililor cu rolurile din Cannonball Run, Smokey and the Bandit, The Longest Yard.

Burt Reynolds a primit Globul de Aur pentru Cel mai bun actor în rol secundar pentru prestaţia din “Boogie Nights”.

După anunţul morţii sale, multe staruri de la Hollywood au reacţionat, scriind mesaje emoţionante.

“Burt Reynolds a fost unul dintre eroii mei. A fost un pioner”, a scris Arnold Schwarzenegger.