Make Life Magic

Festivalul Dragului de Învățare

Peste 300 de copii cu vârste între 6 și 13 ani descoperă educația agilă și autodirijată la primul festival de învățare experiențială din România.

Rubik School, un ecosistem de învățare alternativă pentru copii cu vârste între 6 și 13 ani și profesori, lansează în premieră Festivalul Dragului de Învățare, o inițiativă dedicată învățării prin experiențe și explorării pasiunilor în scop educativ. Festivalul care va avea loc pe 25 Mai, la Hotel Caro din București, între orele 10:00 și 19:00, își propune să reunească peste 300 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani care vor avea oportunitatea să-și dezvolte pasiunile și să descopere diferite tipuri de învățare.


Festivalul propune o serie de activități și ateliere menite să încurajeze învățarea agilă și explorarea pe cinci piloni principali:

Learning to be: Trăiesc în acord cu mine și învăț autodirijat;

Learning to think: Învăț să gândesc critic și să înțeleg tot ce mă înconjoară;

Learning to live: Învăț să trăiesc ca cetățean al lumii, parte din comunitățile în care exist;

Learning to relate: Învăț să relaționez cu mine, cu ceilalți și cu forme de artă;

Learning to do: Trăiesc experiențial și învăț abilități de viață ale prezentului și ale viitorului.

„Pasiunea și dragul pentru învățare stau la baza modelului alternativ de educație al Rubik School și ne dorim ca tot mai mulți copii să exploreze învățarea experiențială. De aceea, am creat Festivalul Dragului de Învățare, cea mai importantă inițiativă de educație agilă și autodirijată, pe bază de experiențe și pasiuni. Activitățile din cadrul festivalului sunt gândite pentru a încuraja copiii să exploreze, să descopere și să acționeze pentru un viitor mai bun”, spune Luiza Apostu, fondatoarea Rubik School. 


Participanții vor putea explora peste 30 de stații de învățare agilă și joacă în diverse domenii precum dezvoltare emoțională, artă, educație digitală, educație financiară, bricolaj, tehnologie și sport. De asemenea, ei vor avea și posibilitatea să participe la unul dintre cele 10 ateliere disponibile sau să exploreze proiecte, afaceri și standuri create de copii cu vârste între 8 și 13 ani. 

Festivalul Dragului de Învățare este gândit să vină în sprijinul părinților cu stiluri de viață active, moderne, preocupați de educația copiilor lor, care își doresc să îi pregătească pe copii pentru viitor.