Magic News

Povestea hit-ului “Man! I Feel Like A Woman!” al artistei Shania Twain

Melodia “Man! I Feel Like A Woman!” este unul dintre cele mai mari imnuri de emancipare feminină din toate timpurile.

Shania Twain a înregistrat un succes imens cu această piesă, una dintre preferatele celor care ajungeau pe ringurilor de dans la sfârșitul anilor 1990.

Acest clasic country pop și a ajutat-o să devină una dintre cele mai mari vedete pop de pe planetă. Melodia a fost scrisă de Shania Twain și de soțul ei de atunci, Robert John 'Mutt' Lange, care a produs și piesa. A fost cel de-al optulea single de pe albumul “Come on Over”, fiind lansat în martie 1999.

“Come on Over” a fost un adevarat fenomen cultural, scrie smoothradio.com. Lansat la sfârșitul anului 1997, a devenit cel mai bine vândut album country, cel mai bine vândut album al unui artist canadian și cel mai bine vândut album de studio al unei artiste solo, dar și cel mai bine vândut album în SUA al unei artiste solo. Este în continuare al nouălea cel mai bine vândut album din toate timpurile în Statele Unite și în întreaga lume. Este al 16-lea cel mai bine vândut album în Regatul Unit. Până în 2020, “Come On Over” s-a vândut în peste 40 de milioane de exemplare în întreaga lume. 12 din cele 16 melodii ale sale au fost lansate ca single-uri, alte mari hituri fiind "Don't Be Stupid (You Know I Love You)", "You're Still the One", "From This Moment On" și "That Don't Impress Me Much".

Titlul și versurile cântecului se bazează pe experiența personală a artistei, care a lucrat la Deerhurst Resort din Huntsville, Ontario, pentru a ajuta la întreținerea fraților și surorilor sale după ce părinții lor au murit într-un accident de mașină. Shania a vorbit despre faptul că a văzut niște travestiți care lucrau în stațiune și i-a numit ca fiind principala sursă de inspirație.

În 1994, în timp ce scria melodii pentru cel de-al doilea album al ei, "The Woman in Me", Lange i-a cântat Shaniei un riff la care lucrase, iar Shania a cântat versurile pentru ceea ce avea să devină acest cântec. “Am fost inspirată din prima cu acesta, de exemplu, de un riff pe care Mutt l-a creat, iar versurile și frazarea au apărut din senin.”, a povestit ea.


Într-un interviu pentru Billboard, Shania a spus: “Acest cântec a început cu titlul, apoi s-a scris de la sine. Întreaga expresie este o celebrare a faptului de a fi femeie în zilele noastre, cred că suntem cam răsfățate în multe feluri, cu avantajele pe care le avem. Poate că feministele nu simt asta, dar eu da. Este al naibii de distractiv să fii femeie."

Videoclipul melodiei a fost filmat în New York și regizat de Paul Boyd. Este o versiune cu roluri inversate a videoclipurilor iconice ale lui Robert Palmer, "Addicted to Love" și "Simply Irresistible". Shania stă în fața unui grup de bărbați, toți îmbrăcați în stiluri similare, unul dintre ei cântând la chitară electrică, unul la bas, unul la tobe, unul la o chitară și unul la claviatură.

Shania începe videoclipul îmbrăcată cu un palton lung și o pălărie, cu o cămașă albă, cravată neagră, dar mai târziu se dezbracă până când poartă un corset negru, o fustă mini, cizme până la coapse, un colier negru și mănuși negre.

Pe YouTube, “Man! I Feel Like a Woman!" este cel mai vizionat videoclip al Shaniei, cu peste 400 de milioane de vizualizări . “Man! I Feel Like a Woman!" a ajuns pe locul patru în topul US Billboard Hot Country Singles & Tracks, iar în topul principal US Billboard Hot 100 a ajuns pe locul 23.

Piesa s-a vândut în 853.000 de copii digitale în SUA până în septembrie 2015. Melodia a avut mai mult succes în întreaga lume. A ajuns pe primul loc în Noua Zeelandă și a fost un hit de top cinci în Australia. În Franța, cântecul a devenit primul și singurul ei single din top 10 și a fost cel mai bine vândut single al ei în Marea Britanie, ajungând pe locul trei. Melodia a câștigat, de asemenea, un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare vocală country feminină în 2000.