Magic News

Povestea rochiei fabuloase purtată de Carey Mulligan la Premiile Oscar

Carey Mulligan a strălucit la Premiile Oscar, actriţa păşind pe covorul roşu într-o rochie fabuloasă a Casei Balenciaga.

"Cred că este rochia pe care mi-a plăcut cel mai mult să o port", a declarat entuziasmată Carey Mulligan la telefon, cu două zile înainte de ceremonia de decernare a premiilor Oscar 2024.

Rochia Balenciaga datează din 1951, iar casa de modă franceză a recreat-o special pentru cea de-a 96-a ediție a premiilor Oscar, unde Carey Mulligan a fost nominalizată la categoria Cea mai bună actriță pentru interpretarea puternică a personajului Felicia Montealegre Bernstein, actrița și soția dirijorului Leonard Bernstein (interpretat pe ecran de Bradley Cooper) în filmul “Maestro”.


Rochia fără bretele, strânsă în talie și cu o trenă spectaculoasă din tul alb, este o alegere perfectă pentru actriță. Cu un stil discret și elegant, Carey a fost una dintre cele mai bine îmbrăcate vedete de pe covorul roșu în acest sezon de premii. “Este o siluetă clasică, dar în același timp incredibilă și foarte modern”, spune actriţa. “Nu am de gând să stau acolo ținându-mi respirația timp de trei ore”.

Nu doar că rochia se potrivește cu stilul actriţei britanice, dar creaţia datează din același an în care Felicia și Leonard s-au căsătorit - ceea ce o transformă într-un tribut potrivit pentru femeia remarcabilă pe care o interpretează pe ecran, scrie Vogue Franţa. “Andrew Mukamal, stilistul meu, a găsit această referință și i-a arătat-o Casei Balenciaga. Am fost încântați că au fost dispuși să o facă", explică Carey Mulligan, adăugând că este pentru prima dată când Balenciaga reface un look din arhivele sale pentru covorul roșu.


Anterior, actrița a purtat creații inspirate din istoria caselor Schiaparelli și Dior la Globurile de Aur și, respectiv, la BAFTA. Ea a declarat că a fost “un mare privilegiu” să lucreze cu aceste mărci pentru a readuce la viață aceste rochii.

Pentru noaptea Oscarurilor, Carey Mulligan a adăugat o notă de glamour hollywoodian cu o pereche de mănuși negre de operă și bijuterii Boucheron. În ceea ce privește, coafura şi machiajul, actriţa a folosit produse Lancôme. “Mă fac să mă simt eu însămi, dar în cea mai bună versiune posibilă a mea, pentru că au lucrat ore în șir “, spune actrița despre echipa sa.

Această experiență este foarte diferită de ultima apariție a lui Carey Mulligan la premiile Oscar, în 2021, prima după începutul pandemiei Covid-19, când doar soțul ei, Marcus Mumford, a fost lăsat să o însoțească pe covorul roșu. "El se ocupa de tot: trebuia să se asigure că rochia era așezată cum trebuie, trimitea mesaje echipei mele de coafură și machiaj. Era incredibil de stresat", a dezvăluit Carey râzând.