Magic News

Care a fost cea mai mare provocare pentru Bodo în cei 25 de ani de Proconsul? | Interviu Magic FM

În martie 1999, Bodo și colegii săi începeau povestea Proconsul, trupă care anul acesta împlinește 25 de ani. Pentru a marca cum se cuvinte sfertul de veac, muzicienii s-au hotărât să le dea întâlnire fanilor la Sala Palatului, în seara de 7 martie, unde vor pune în scenă un adevărat maraton cu cele mai îndrăgite piese din discografia lor

Pentru seara de 7 martie, trupa care vă bucură sufletele de un sfert de secol a pregătit un concept inedit, de la care nu ai voie să lipsești. Concertul aniversar „Proconsul 25”, se va bucura de o serie de duete speciale, cu invitați unul și unul, și evident, cu hiturile mai vechi sau mai noi ale trupei, pe care le asculți de fiecare dată cu aceeași bucurie. Concertul aniversar Proconsul – 25 de ani va însemna, înainte de toate, un show total, la care orice fan al trupei își dorește să asiste!

Despre concertul de la Sala Palatului și despre ce au însemnat acești 25 de ani de carieră, am vorbit mai multe cu Bogdan Marin (Bodo), într-un interviu marca Magic FM.


Ce părea imposibil când ați pornit trupa, acum 25 de ani, și totuși, între timp, s-a îndeplinit?

Acum 25 de ani, nu ni se părea nimic imposibil. De asta am mers la Cerbul de Aur, la Mamaia,  la Eurovision. E avantajul tinereții. Nu că acum am fi bătrâni, haha!😂 Avem doar 25 de ani.😀


Dacă ar fi să mergeți înapoi, cel de acum, și să-i dați un sfat lui Bogdan, cel din 1999, ce sfat i-ați da?

Să asculte mai mult de Dumnezeu și mai puțin de ego-ul vârstei și cel al statutului de artist.


Având în vedere semnificația ei și puternica încărcătură emoțională pe care o aveți pentru această piesă, a devenit vreodată mai ușor de cântat „Cerul” în acești aproape 25 de ani de la lansarea ei?

E aceeași emoție de fiecare dată. Pentru că eixistă legătura -aproape - perfectă dintre versuri și melodie, pentru care „Cerul” este atât de apreciată. Asta mă face și pe mine să intru în stare. Singurul motiv, ca să fac o glumă, pentru care e ușor de cântat, e acela că „Cerul" e ultima melodie din playlist întotdeauna, la concert!😂


Care a fost cea mai mare provocare întâmpinată de Dvs. și de Proconsul în toți acești 25 de ani?

Pandemia!🤣 Atunci când totul s-a oprit. Și nu numai din punct de vedere financiar, ,dar mai ales din cauza lipsei de contact cu oamenii și cu publicul de la concerte.


Cât de greu e să faci un stelist pentru un singur de concert dintr-o discografie care se întinde pe un sfert de secol?

A trebuit să facem un vot intern. Fiecare a scris 25 din cântecele noastre pe hârtie, le-am pus împreună și am ales ceea ce vom cânta la Sala Palatului. Unele cântece erau pe toate listele, altele erau diferite și a trebuit să le ascultăm și să alegem. A fost fun. E ca și cum îți revezi copiii după o perioadă îndelungată.


Ați face ceva diferit dacă ați avea ocazia?

Nu. Dacă ar fi să pot să aleg, l-aș ruga pe Dumnezeu să îmi dea tot harul ăsta pentru muzică!


Aveți undeva la peste 20 de colaborări cu diferiți muzicieni. Cât de mulți se vor regăsi și în concertul de pe 7 martie?

Minim nouă maxim 20. 😁  Trebuie să veniți la concert ca să aflați!


La ce se pot aștepta oamenii care vin la Sala Palatului?

La muzică foarte bună și multă emoție. Dar nu e bine să divulgăm toate surprizele înainte 😁