Magic News

Concertul lui Aurelian Temișan, un regal al muzicii românești „...de dragoste” #ConcertReview

Aurelian Temișan le-a oferit oamenilor veniți sâmbătă seara la Sala Palatului un maraton de două ore și jumătate al unora dintre cele mai iubite piese românești de dragoste, alături de invitați speciali și de o mulțime de surprize emoționante

Deși a urcat pe scena Sălii Palatului încă din anul 1989, Aurelian Temișan a avut parte de o premieră sâmbătă, 17 februarie. Mai fusese în nenumărate rânduri pe această scenă, însă „... de dragoste” a fost primul său concert propriu susținut în celebra sală bucureșteană. Și pentru că a fost o ocazie specială, artistul a dovedit, în cele două ore și jumătate, că și-a dorit ca show-ul să fie la superlativ și emoționant. Și a fost! 

Alături de Aurelian Temișan, pe scenă, au urcat aproximativ 50 de muzicieni profesioniști din Cardinal Show Orchestra și Orchestra Simfonică București, dirijați de Andrei Tudor. Împreună, aceștia au pregătit un setlist alcătuit din peste 20 de piese românești foarte cunoscute și îndrăgite. Printre acestea s-au numărat: „Cine oare?”, „Oameni”, „Cine sunt?”, „Un fluture și-o pasăre”. Fiecare piesă a fost reorchestrată special pentru seara cea mare de la Sala Palatului, iar publicul a fost vizibil mișcat de splendoarea felului în care a sunat întregul concert. 

Pe parcursul carierei sale, Aurelian Temișan a devenit ca o punte între generații. Pe de-o parte, adesea interpretează piesele ale unor mari artiști români precum Horia Moculescu, Marius Țeicu, Aura Urziceanu, Corina Chiriac, Aurelian Andreescu și mulți alții. Pe de altă parte, joacă într-o mulțime de spectacole de teatru alături de multe nume ale generației noi de actori. Așa se face că, seara trecută Horia Moculescu a stat pe primele rânduri de la Sala Palatului, doar la câteva locuri de tineri actori ca Radu Ștefan Bănică și Monica Odagiu. Și deși celebrul compozitor și interpret nu a putut fi prezent fizic aseară, Aurelian Temișan a dorit să-l aibă alături de Marius Țeicu măcar în spirit. De aceea, imediat după ce a terminat de cântat piesa „Oameni”, a luat telefonul și l-a sunat de pe scenă pe compozitor. Acesta din urmă i-a răspuns și a fost ovaționat de întreaga sală. 

Seara a fost o succesiune armonioasă de momente speciale și extrem de emoționante. Alături de orchestra din spatele său, la sfertul concertului, Aurelian Temișan a propus publicului un moment în amintirea uneia dintre cele mai speciale și iubite voci din muzica ușoară românească – Laura Stoica. Alături de muzicienii din orchestră, Aurelian Temișan a interpretat live „Un actor grăbit”. Marea surpriză a fost momentul în care vocea Laurei s-a auzit tare și clar în Sala Palatului, într-un duet alături de Temișan. Alături de stativul de microfon al muzicianului a mai fost unul, acoperit de un spot de lumină albă, pentru locul în care cu toții ne-am fi dorit ca Laura să mai fie încă în fața noastră, pe scenă. 


Al doilea moment încărcat de emoție a venit spre finalul concertului, atunci când Aurelian Temișan a vorbit despre familia sa, despre iubire și despre dragostea și dorul pentru părinții săi, ambii plecați la ceruri. Acestora le-a dedicat piesa din repertoriul propriu „Ascultă-mă”, în timp ce, pe ecranele din spate, au fost proiectate fotografii de familie din arhiva personală a muzicianului. 


Un asemenea concert nu se putea concepe fără invitați speciali. Feli Donose a urcat pe scenă pentru a cânta, în duet, piesele „Dacă!” și „Promit”.  Apoi, What’s UP și-a făcut apariția pe scenă pentru a cânta piesele „Billy Joe King, o poveste din vest” și hitul său lansat chiar acum zece ani, „Taxi”. 

Seara trecută a fost una reușită din toate punctele de vedere. Aurelian Temișan a oferit un concert consistent, care a sunat foarte bine, plin de carismă, emoție, surprize și voie bună. În plus, oamenii s-au simțit atât de bine încât ar fi păcat ca toată această poveste să nu se repete.