Magic News

Aurelian Temișan: „am gândit acest proiect ca pe un balsam al sufletelor iubitorilor de muzică bună” | Interviu despre concertul de la Sala Palatului

Doar o zi ne mai desparte până la marele concert pe care Aurelian Temișan îl pregătește pentru seara de 17 februarie, de la Sala Palatului. Înaintea reîntâlnirii dintre el, public și multe hituri de aur ale muzicii românești, am stat de vorbă cu acesta despre ce înseamnă proiectul „...de dragoste” și despre iubirea sa pentru scenă

Așa cum susține și Aurelian, dragostea se poate regăsi într-o plenitudine de forme, trebuie doar să deschidem ochii și să simțim, în fiecare și orice zi, nu doar în momente de sărbătoare. Aurelian Temișan este artistul care trezește în prezent, prin muzica lui și prin melodiile reorchestrate, amintiri din trecut, creionând dorințe pentru viitor. 

Concertul „… de dragoste”, de pe 17 februarie, de la Sala Palatului, ora 19:30, este cel de-al doilea spectacol muzical special, cu același nume, pe cât de grandios prin numărul oamenilor de pe scenă, pe atât de intim și cald în relația cu voi, cei din sală.

Acompaniamentul orchestral de cea mai înaltă calitate poartă semnătura Orchestrei Simfonice București și Cardinal Show Orchestra. Peste 50 de muzicieni profesioniști, conduși magistral de dirijorul Andrei Tudor, vor cânta alături de Aurelian Temișan cele mai frumoase melodii de dragoste în limba română.


De unde a pornit ideea unui concert la Sala Palatului care să celebreze dragostea? Și de ce acum?

Ideea a pornit din ceea ce simt. Sunt un artist dedicat actului artistic de calitate, plin de emoție, plin de dragoste. De ce la Sala Palatului? Deoarece e una dintre sălile unde nu am avut concertul meu până acum. Am cântat în Sala Palatului, încă din 1989, de când am debutat, dar niciodată într-o producție personală. Iar cel de-al doilea motiv ar fi capacitatea ei, cu mult mai mare decât a celor în care am susținut concertele până acum cu sălile pline. Daca TNB-ul are cea mai mare sală de 900 de locuri, la Sala Palatului sunt 4.000. Îmi doresc să vină cât mai mulți iubitori de muzică bună la acest concert, plin de dragoste și iubire.

 

Unde credeți că stă dragostea în „piramida nevoilor” unui om?

Dragostea e ca prima respirație a dimineții. E vitală! Împlinirea sufletească nu vine de la vreun cont bancar sau de la casa visurilor, ci de la dragoste. Mai mult, de la iubire.

 

Dacă ar fi să descrieți dragostea ca o imagine, care ar fi aceea?

Marea lină, Soarele timid făcându-și apariția, delfinii în larg salutându-ne prin dansul lor, iar nisipul fin și cald. Asta e o imagine care face pe oricine să viseze la tot ce e mai frumos.


Ce pot aștepta oamenii de la seara de 17 februarie?

Cei care au venit până acum la concertele mele nu ezită nicio secundă și vin de fiecare dată cu aceeași energie bună și cu relaxare, știind că ceea ce urmează să vadă și să audă e ceea ce așteptau și ei, de fapt. Celor care încă nu au fost până acum la un concert #Temișan... să vină încrezători, se vor întâlni cu oameni calzi, dornici să le cânte de pe scenă și vor intra și ei în acest joc, negreșit.


Nu vei urca singur pe scenă. Povestește-ne puțin de cei care vor fi alături de tine.

Ca și la celelalte concerte de anvergura de până acum (Tribut Aurelian Andreescu, Iubire de NOIembrie, Aurelian Temisan... de dragoste), vor fi,  alături de mine, secția ritmică de la Cardinal Show Orchestra, Orchestra Simfonică București, Andrei Tudor va dirija tot concertul, am și doi invitați minunați, iar, împreună cu mine, inițiatorul proiectului, Vlad Popescu, (cel care conduce si Cardinal Show Orchestra), am gândit și acest proiect ca pe un balsam al sufletelor iubitorilor de muzică bună.

 

Dragostea pentru muzică sau cea pentru teatru? Câștigă una din ele? 

Dragostea e pentru scenă. Mă exprim pe ea în toate modurile, astfel încât, la final, să simt publicul mulțumit de actul artistic. Ca actor, tot ce îmi doresc este să intru atât de bine în rolul pe care îl am de interpretat, încât să dispară ideea că e Temișan cel care o face. Ca artist, pun de fiecare dată o parte din mine în tot ceea ce cânt. Și da, câștigă muzica în fața actoriei, acolo reușind să fiu eu... Aurelian Temișan.


De ce credeți că dragostea e un subiect atât de prezent în muzică, în general?

În clipele în care ești fericit... cânți. De multe ori, te trezești îngânând ceva nu neapărat existent. Este prima reacție a omului atunci când e îndrăgostit și anume să zâmbească și să cânte. De aceea, cele mai frumoase melodii, la nivel mondial, sunt cele de dragoste. Ele și trec bariera timpului și sunt cântate de generații și generații.

Biletele se găsesc aici